"Yeni Hamzalar, Nazmiler yetişecek"

Güncelleme Tarihi:

Yeni Hamzalar, Nazmiler yetişecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2010 14:21

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, 26'ncısını düzenledikleri Uluslararası Cumhuriyet Kupası Gençler Serbest ve Grekoromen Güreş Turnuvası'nın yeni dünya şampiyonlarının yetişmesine katkıda bulunacağını söyledi.

Güreş Federasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş işbirliğiyle gençlerde serbest ve grekoromen stillerde düzenlenen 26. Uluslararası Cumhuriyet Kupası Güreş Turnuvası, yarın İstanbul'da başlıyor.

Turnuva nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü binasında tanıtım toplantısı düzenlendi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, yaptığı konuşmada, turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Bulgaristan, Macaristan, Türkmenistan, Azerbaycan, Romanya, Yunanistan, Özbekistan, Hırvatistan, Kosova ve Kazakistan'dan toplam 150 güreşçi katılacağını belirtti.

Uzun yıllar güreş sporuna hizmet etmiş Taştan Koçak'ı rahmetle andıklarını belirten Taşpınar, “Koçak'ın da büyük katkılarıyla bu turnuva güreşte ileri ülkelerin değer verdiği bir turnuva haline geldi. Bu turnuvanın yeni Hamzaların, yeni Nazmilerin yetişmesine katkıda bulunacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Geçmişte birçok başarıya imza atmış şampiyon güreşçileri turnuvaya davet ettiklerini dile getiren Taşpınar, “Tüm güreşseverleri davet ediyoruz” dedi.

Spor A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Serhat Karadağ ise kendisinin 26 yıl önce mindere çıkan güreşçilerden birisi olduğunu ifade ederek, “İlk olarak Edirnekapı Öğrenci Yurdu amfisinde yapılmıştı. Cumhuriyetin anısına yapılan bu turnuva genç güreşçiler için çok önemli bir turnuva haline geldi. Cumhuriyetin anısına yapılıyor olması da önemlidir. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ercan Ayyıldız ise turnuvanın 2011'de İstanbul'da düzenlenecek grekoromen ve serbest Dünya Güreş Şampiyonası ve Olimpiyatlar için hazırlık niteliğinde olduğunu dile getirdi.
“2011, güreş yılı olacak. Hazırlıklarımız sürüyor” diyen Ayyıldız, şampiyonada Türkiye'nin adının en yukarılara taşınacağını söyledi.

Fatih Spor Kompleksi'nde yarın saat 09.30'da başlayacak müsabakaların açılış töreni saat 16.00'da yapılacak. Turnuva 31 Ekim Pazar günü sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!