Yeni Citröen C3'ün ilk fotoğrafları çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yeni Citröen C3ün ilk fotoğrafları çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 11:04

Yeni ve ilginç bir tasarıma sahip Citröen C3 Picasso, Paris'te görücüye çıkacak.

Haberin Devamı

Yeni C3 Picasso ile Citröen, MPV(Çok amaçlı araç) konseptinin buzdolabı gibi ve sade görünmek zorunda olmadığını kanıtlamaya çalışıyor. Sağdan direksiyonlu prototip şu anda Avrupa'da test yaparken yakalandı, ama araç üstünde hâlâ oldukça fazla kamuflaj var. Buna rağmen muadillerine göre cesur bir tasarımı olan şimdiki modelle hiçbir alakası olmadığını söyleyebiliriz.

Yeni Citröen C3ün ilk fotoğrafları çıktı

Tasarım daha büyük C4 Picasso'dan birçok noktada izler taşıyor, "hava tümsekleri" bunlar içinde en belirgin olanı. Citröen içi hava dolu plastikleri daha çok modelde kullanacağını belirtmişti. Prototip aracın kapılarında daha kalın plastikler görülüyor, yani hava tümseklerini gizlemek için ekstra kamuflaj kullanılmış.

B-segmentindeki bu araç, PSA ile General Motors'un anlaşması kapsamında yeni gelecek Opel Meriva'yla aynı temele sahip olacak. Güç ve aktarım olarak, hem benzinli hem dizel seçeneklerde üç ve dört silindirli turboşarjlı motorlara 6 ileri manuel ve otomatik şanzımanlar eşlik edecek.

Yeni Citröen C3ün ilk fotoğrafları çıktı

İkinci jenerasyon C3 Picasso'nun resmi tanıtımının ise kapılarını Ekim ayının başında açacak olan Paris Motor Show'da olması bekleniyor. Citröen'in yeni ve sıra dışı MPV'sinin pazara gireceği zaman ise bu senenin sonu ya da 2017'nin başı olacak.

BAKMADAN GEÇME!