Yemen Ekşioğlu: 'Ulusoy kazanmazsa bu görevi bir daha yapmam'

Güncelleme Tarihi:

Yemen Ekşioğlu: Ulusoy kazanmazsa bu görevi bir daha yapmam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2015 19:29

İASKF Yürütme Birimi tarafından istifası istenen, aksi durumda Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez tarafından görevinden alınacağı kendisine iletilen TFF İstanbul İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu bugün İstinye Amatörler Evi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Ekşioğlu'nun toplantısı öncesi tatsız bir olay yaşandı. Toplantıyı binadaki toplantı salonunda yapmak isteyen Ekşioğlu kapının kilitli olduğunu görürken görevliler burada toplantı yapmasının mümkün olmayacağını, kararın İASKF tarafından alındığını kendisine iletti. Bu durum üzerine Ekşioğlu basın mensuplarını makam odasında misafir etti. Makamında oturmayan Ekşioğlu, "Seçime kadar da o makamda oturmayacağım" dedi. Ekşioğlu basın mensuplarına "Bana salonu açmayacaklarını bilsem sizleri Çamlıca'da misafir ederdim" dedi.

Ekşioğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

'Birçok kulübe lisans parası verdim, cezalarını ödedim'
* TFF seçimlerinden dolayı kenarda duracağım.
* 100'e yakın personeli olmasına rağmen TFF bizim kadar maç oynatmıyor. Biz haftada 800 maç oynattık.
* Saha komiserlerine desteklerinden dolayı teşekkür ederim.
* Cebimizden çıkan paralarla maç programı yapıyoruz.
* Birçok kulübe lisans parası verdim.
* Cezasını ödeyemeyen kulüplerin cezasını cebimden ödedim.
* Bu noktaya neden geldik? Tamamı yetki meselesi... Benim buraya getirdiğim kişiler şimdi değişti.
* Seçim zamanı kolumda serum, damar yolu varken kolumu kaldıranlar şimdi ortada yok.

'İstifa etmem, görevden alsınlar'

* Şu anda odamı topladım ama istifa etmedim. Beni görevden alsınlar. Emeklerimin karşılığı buymuş demek.
* Dün öğlen 12.00'de Haluk Ulusoy ile görüştüm ve yanında olduğumu ilettim. Hiçbir talebim olmadı. Sadece 'Amatörleri bana ver' dedim.
* Ben basın mensubuyum aynı zamanda. Üsküdar ve Maltepe kulüpleri bana yeter.

'Demirören bir konuda bana sahip çıkmadı'

* Seymen Gençtürk ve Yetkin Karakaş'la görüşüyorum. Ancak göreve getirdiğim arkadaşların karşısına bu şekilde çıkamam. Yoksa ilk seçimde indiririm aşağıya.
* Delege listesini görünce çok kızdım ve tepkimi şahsi olarak göstermeye karar verdim.
* Haluk Ulusoy beni şahsen aradı. Ben de yanında olacağımı ilettim. Necil Ülgen (Fanatik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni) nerede ise ben de oradayım.
* Yıldırım Demirören bir dönem bir konuda bana sahip çıkmamıştı.
* Cumartesi yaşadığımız olay beni çok etkiledi. Delege listesini okuyunca kararımı o anda verdim ve Haluk Ulusoy tarafına geçtim. İstersem 500 delegeyi şu anda toplayabilirim.
* Eğer Haluk Ulusoy seçimi kaybederse ben İASKF'nin mevcut yönetimini devirmek için herhangi bir seçim atağı yapmam.
* Bana salonu açmayacaklarını bilsem sizleri Çamlıca'da misafir ederdim. Bana yapılana siz şahit oldunuz. (Beylerbeyi'ndeki dönemi kast ederek) Ben daha önce köpek kulübesi gibi yerde de bulundum.'Ulusoy kaybederse bu görevi yapmam'
* Eğer Haluk Ulusoy seçimi kaybederse ben bir daha bu görevi yapmam. Eğer Demirören kazanırsa beni görevden alsın. Ben 6 ay önce bırakmayı düşünmüştüm.
* (6 ay önce bırakmayı düşünmenize neden olan şey nedir? sorusu üzerine) Bu toplantının konusu başka. Bunları daha sonra konuşuruz. Konuşup yukarıdakilere zarar vermek istemem. Ben asla adam satmam. Sattı diyen şerefsizdir.

Hasan Cevahir de konuk oldu

Toplantı sırasında, tesadüf eseri binada bulunan İASKF Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Cevahir de odaya geldi. Ekşioğlu toplantı salonu konusunu iletince Cevahir de salonun verilmemesini şık bulmadığını söyledi. Ekşioğlu da "10 gün önce dışarıdan birilerine toplantı izni veriliyor ama bana kapı açılmadı bu beni çok üzdü. Kızgınım ve kırgınım. Bana salon açılmama nedenini mutlaka öğreneceğim" dedi. Hasan Cevahir ayrıca Yemen Ekşioğlu'ndan mevcut durum hakkında bilgi aldı. Başkan Cevahir Cevahir, kendilerine dün İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez tarafından aktarılanları iletirken? Düşmez'in Ekşioğlu'nun istifasını beklediğini, aksi durumda 'Gerekeni yaparız' dediğini kaydetti. Ekşioğlu da Düşmez'in görevlerinden istifa ettiği için böyle bir şeye hakkı olmadığını savundu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!