Yelkende kötü haber

Güncelleme Tarihi:

Yelkende kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 19:50

Londra Olimpiyatları'nda Milli yelkenci Mustafa Çakır, erkekler laser sınıfında üçüncü yarışı 41. sırada tamamlarken, dördüncü yarışı tamamlayamadı.

Haberin Devamı

Weymouth and Portland parkurunda düzenlenen erkekler laser sınıfında, Türkiye'yi Mustafa Çakır temsil etti. 49 sporcunun katıldığı müsabakalarda üçüncü yarışı 41. sırada tamamlayan milli yelkenci, dördüncü yarışta finiş çizgisini göremeyerek en düşük puan olan 50 puanla yarışmayı bitirdi.

Çakır, 4 yarışın ardından genel klasmanda 163 puanla 43. sırada bulunuyor. Milli yelkencinin 5. ve 6. yarışları, yarın TSİ 14.05'te yapılacak.

Yelken yarışlarında puanlar, sporcunun yarışı bitirdiği sıraya göre veriliyor ve 10 yarış sonunda toplamda en az puana sahip 10 yarışmacı, madalya yarışına katılmaya hak kazanıyor.

EN DÜŞÜK PUAN ALİCAN KAYNAR'IN

Londra Olimpiyatları'nda yelken dalında, Türkiye'yi finn sınıfında temsil eden tek sporcu Alican Kaynar, beşinci yarışta erken start alarak en düşük puanı aldı, altıncı yarışta ise 14. oldu.

Haberin Devamı

Weymouth ve Portland Yelken Akademisi parkurunda gerçekleştirilen yelken yarışmalarının üçüncü gününde, finn sınıfında 2 yarış yapıldı.

Bu sınıfta yarışan tek Türk sporcu olan Alican Kaynar, 24 sporcu içinde beşinci yarışta erken start aldı ve en düşük puan olan 25 puanla yarışmayı bitirdi. Altıncı yarışta ise 14. oldu. Kaynar, 6 yarış sonunda genel klasmanda 107 puanla 18. sırada bulunuyor.

Üçüncü gün sonunda Danimarkalı Jonas Hogh-Christensen'in birinci sırada bulunduğu finn sınıfındaki mücadeleye, 2 Ağustos'ta yapılacak 7. ve 8. yarışlarla devam edilecek.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!