Yelkende altın çağ

Güncelleme Tarihi:

Yelkende altın çağ
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Çeşme’de yapılan Dünya Şampiyonası’nda, gençlerde Güray Zümbül’ün kazandığı altın madalyanın ardından Açık ve Bayanlar Laser Radial’da da takım halinde birinci olduk.

ÇEŞME'de yapılan Dünya Gençler, Açık ve Bayanlar Laser Radial Dünya Şampiyonası'nda zafer Türkiye'nin oldu. Gençlerde Güray Zümbül'ün ülkemize yelken tarihimizdeki ilk altın madalyayı kazandırmasından sonra yüzümüz bir kez daha güldü. Açık yarışta Kemal Muslubaş ve Sait İzmit, bayanlarda ise Deniz Karacaoğlu ilk üçe giremediler ancak topladıkları puanlarla takım sıralamasında ülkemize ikinci Dünya Şampiyonluğu'nu kazandırdılar.

Açık yarış genel klasmanda, erkeklerde İsveçli Fredrik Lassenius, bayanlarda da Polonyalı Katarzyna Szotynski birinci oldular. 12 yarış üzerinden yapılması gereken şampiyonada rüzgar yetersizliği nedeniyle 10 yarışta sonuç alınırken; dün final için yarışan Altın Grup'ta 11, Gümüş Grup'ta ise beş sporcumuz mücadele etti. Bayanlarda Deniz Karacaoğlu beşinci, Altın Grup'ta Kemal Muslubaş beşinci, Sait İzmit 10'uncu, Orkun Soyer 12'nci, Alp Alpagut 13'üncü, Oğuz Ayhan 21'inci, Güray Zümbül 23'üncü, Kayhan Öğretir 24'üncü sırada yer aldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!