Yelken Dünya Şampiyonası İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Yelken Dünya Şampiyonası İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2010 15:42

8-17 Temmuz 2010’da gerçekleşecek 40. Volvo Gençler Yelken ISAF Dünya Şampiyonası için 63 ülkeden toplam 253 tekne ve 19 yaşın altındaki 348 sporcu kayıt yaptırdı.

Haberin Devamı

DÜNYA ŞAMPİYONASI İSTANBUL'DA - Foto Galeri

Son yılların en yüksek katılımına sahne olacağı böylece kesinleşen şampiyonada ülkemizi Laser Radial Erkek- Kız, 420 Erkek – Kız, RS:X Erkek- Kız, SL16 karma ve 29er Karma kategorilerinde temsil edecek milli takımımız da belirlendi.

REKOR KATILIM

8-17 Temmuz 2010’da gerçekleşecek 40. Volvo Gençler Yelken ISAF Dünya Şampiyonası için 63 ülkeden toplam 253 tekne ve 19 yaşın altındaki 348 sporcu kayıt yaptırdı. Bu sayılar, şampiyonanın son yılların en yüksek katılımına sahne olacağını gösteriyor.

MİLLİ TAKIM

Ülkemizi 420 Erkekler’de  Cem Aydın ile Voltan Turan, 420 Kızlar’da Deniz Gökmeral ile İpeknaz Özden, Laser Radial Erkekler’de Levent Ahıskalı, Laser Radial Kızlar’da Ecem Güzel, RS:X Erkekler’de Korhan Ezer, RS:X Kızlar’da Simla Çilingiroğlu, SL16’da İlber Gündüz ile Teoman Ünlü temsil edecek.

Haberin Devamı

DÜNYA ŞAMPİYONLARI

Şampiyonada, sporcular ilk kez beş sınıfta sekiz kategoride yarışacak. Kızlar ve Erkekler kategorilerinde düzenlenecek yarışlarda her bir kategorinin dünya şampiyonları belirlenecek.

29er İLK KEZ

Yüksek performans teknesi 29er ilk kez İstanbul’da kullanılacak.

OLİMPİYAT REFERANSI

Türkiye’de ilk kez bir yelken yarışında üç parkurda aynı anda yarışlar yapılacak. Bu uygulama olimpiyat yelken yarışlarının başarısı için referans olarak kabul ediliyor.

SULARIN KARIŞIMI

Şampiyonanın açılış töreni 9 Temmuz 2010’da Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak. Açılışta Suların Karışımı (Mixing Waters) Töreni de düzenlenecek. Katılımcıların ülkelerinden getirdikleri suları birleştirip bulundukları ülkenin denizine döktükleri bu tören, sporun birleştirici gücünü simgeliyor.

FESTİVAL HAVASI

Ataköy Marina’daki yarış merkezinde sadece spor değil müzik ve çeşitli etkinlikleri de yapılacak ve böylece şampiyona festival havasında gerçekleştirilecek.

WEB’DEN VE SAHİLDEN CANLI YAYIN

Yarışlar İ Marine tarafından, yarış tekneleri üzerinde kurulacak sistemle, internet üzerinden canlı ve istatistikî bilgiler dâhil yayınlanacak. Ayrıca sahile kurulacak dev ekranlardan izlenebilecek.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ

Türkiye’de düzenlenmiş en kapsamlı yelken organizasyonu olacak tarihe geçecek şampiyonaya, yurtdışından gelecek 1250 kişilik kafile, 350 kara ve deniz görevlisi, 100 gönüllü, 25 uluslararası medya mensubu katılacak.

RESMİ DERGİ YACHT TÜRKİYE

19 yaş altı sporculara yönelik şampiyonanın isim sponsorluğunu Volvo Ocean Race üstlenirken Opet, İ Marine, Dati Holding, Ataköy Marina yardımcı sponsor, Shop& Miles, Garanti Emeklilik destek sponsoru, Yacht Türkiye, Power FM ve CNNTürk medya sponsoru olarak destek veriyor.

SPONSORLAR

40. Volvo Gençler Yelken ISAF Dünya Şampiyonası, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın destekleriyle, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından ve GSGM, Spor Toto Teşkilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!