Yattara 158 gün sonra sahalara döndü

Güncelleme Tarihi:

Yattara 158 gün sonra sahalara döndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2013 13:17

Türk statüsüne geçtikten sonra “İbrahim Üçüncü” adını alan Gineli oyuncu İbrahim Yattara, sakatlığı nedeniyle uzak kaldığı sahalara, kupa maçında döndü.

Türk statüsüne geçtikten sonra “İbrahim Üçüncü” adını alan Mersin İdman Yurdu oyuncusu İbrahim Yattara, sakatlığı nedeniyle uzak kaldığı sahalara, 158 gün sonra kupa maçında döndü.

Derlenen bilgiye göre, 2003-2004 futbol sezonunda Trabzonspor'a transfer olarak Türk futboluyla tanışan Gineli oyuncu, ligin 5. haftasında Gençlerbirliği ile yapılan maçta geçirdiği sakatlık nedeniyle yaşadığı sıkıntılı günleri geride bıraktı.

Kulübü tarafından, 22 Eylül 2012 tarihindeki sakatlığının ardından yurt dışında ve İstanbul'da tedavi ettirilen Yattara, dün Ziraat Türkiye Kupası grup maçlarında Eskişehirspor ile yapılan karşılaşmada forma giyerek, maça çıkabilme “orucunu” bozdu.

158 gün sonra ayak bastığı statta 90 dakika top koşturan Yattara'dan kulübün bundan sonraki beklentisi de büyük. Teknik Direktör Giray Bulak'ın da “Ama biz Yattara'yı bundan böyle en az bir devre kullanabilecek seviyeye geleceğiz. Yattara'nın bundan sonra bizimle beraber kendini ortaya koyma zamanı geldi” diyerek performansından memnun kaldığını dile getirdiği oyuncu, bundan sonra lig maçlarında da forma şansı bulabilecek.

“Kaliteli bir oyuncu”

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, yaptığı açıklamada, takımın 18 numaralı formasını giyen Yattara'nın kaliteli bir oyuncu olduğunu ve Mersin İdman Yurdu'na katkı sağlayabilecek gücü bulunduğunu söyledi.
Ancak sezonun ilk haftalarında yaşadığı sakatlık nedeniyle sahalara veda etmek zorunda kalan oyuncudan takım olarak yararlanamadıklarını dile getiren Kahramanlı, “Artık Yattara'dan yararlanma zamanımız geldi. Kendisi de yeşil sahalara hasret kaldı. Bu yüzden artık daha fazla çalışıp, kaybettiği zamanların telafisini yapacaktır” dedi.

Kahramanlı, puan cetvelindeki sıkıntılı sürece girmelerinde sakat oyuncuların da etkili olduğunu belirterek, “Takımda bir iki oyuncumuz halen sakat. Kısa bir süreye kadar onlar da aramıza katılacaktır. Artık kadrodaki çeşitliliğimiz, dolayısıyla da gücümüz artıyor. Bu oyuncularımızın da etkisiyle kısa sürede ligde hak ettiğimiz yere gelebilmek için çaba göstereceğiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!