Yatlar Marmara Kupası'na hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Yatlar Marmara Kupasına hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2012 19:12

Yatlar, yılın ilk uzun mesafeli yarışı olan ve TAYK-Moda Deniz Kulübü işbirliğinde düzenlenen Marmara Kupası'na hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Startı 16 Haziran Cumartesi günü Moda’dan verilecek yarışta IRC sınıfları rotalarını Ataköy’de tamamlayacak. Destek sınıfı ise Moda-Adalar-Tuzla-Ataköy parkurunda yarışacak.

Bir anlamda Temmuz ayında yapılacak Büyük Yarış’a hazırlık niteliği taşıyan ve Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) ile Moda Deniz Kulübü (MDK) işbirliğinde düzenlenen mücadelede rota mesafesi yaklaşık 125 deniz mili.

MDK Trofesi’ne dahil olan Marmara Kupası’na katılacak yatların 14 Haziran Perşembe günü saat 17.00’a kadar kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

ISAF Özel Açıkdeniz Yönetmeliği’ne göre “Kategori 3” olarak değerlendiriken yarışta gerekli güvenlik ekipmanı dışında can salı ve fırtına floğu bulundurulması zorunluluğu var. Ekiplerin bu malzemeleri starttan önce Moda Deniz Kulübü iskelesindeki Yarış Kurulu’na göstermeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

16 Haziran Cumartesi günü 5 dakika hazırlık işareti Moda Deniz Kulübü rıhtımından saat 09.55’te verilecek. Ancak start sıralaması kayıtlar kapandıktan sonra duyurulacak.

IRC sınıfındaki tekneler, Moda’dan Fenerbahçe yönüne atılan şamandıralar arasındaki hattan start edip, yaklaşık 125 deniz mili mesafeli rotalarını hiç mola vermeden Asmalıada’yı iskelede dönüp Ataköy Marina mendireği önünde tamamlayacak.

Asmalıada Koordinatı:
40° 38’,000 N; 027° 45’,500 E

IRC sınıflarının zaman sınırı 18 Haziran Pazartesi günü saat 06.00’da dolacak.

DESTEK SINIFININ ROTASI AYRI

Destek sınıfındaki tekneler ise Moda’dan verilecek startın ardından yaklaşık 59 deniz mili mesafeli şu rotayı kullanacak:

Start – Fenerbahçe Sığlık (Digavsing) Çakarı iskelede – Sivriada iskelede – Yassıada’ nın güneyinden geçilecek – Balıkçıadası iskelede – Tuzla Hayırsızada iskelede – Balıkçıadası iskelede – Tuzla Hayırsızada iskelede – Yassıada’nın güneyinden geçilecek – Sivriada sancakta – Finiş.

Bu gruptaki teknelerin 17 Haziran Pazar günü saat 12.00’a kadar finişlerini vermiş olmaları gerekiyor. turksail'in haberine göre; Bu süre içinde rotasını tamamlayamayan tekneler “Finiş Yapamadı” (DNF) sayılacaklar.

Haberin Devamı

Tekne Takip Sistemi’nin “yarış şartı” olarak aranacağı Marmara Kupası’nda ayrıca finiş yapan ekiplerin verecekleri deklarasyona starttan sonra her dört saatte bir enlem ve boylam olarak mevkilerini, rüzgarın yön ve kuvveti ile Asmalıada’yı döndükleri saati yazacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!