Yaş farkını hissetmiyorum

Güncelleme Tarihi:

Yaş farkını hissetmiyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2011 11:48

2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza atan ve “Pota'nın Perileri” adıyla anılan Türk Milli Kadın Basketbol Takımı'nın değişmez isimlerinden Gülşah Akkaya, gelecek sezon Optimum TED Ankara Kolejliler formasıyla başkent basketboluna renk katacak.

Kariyeri boyunca gerek Avrupa, gerekse Türkiye'de birçok önemli başarıya imza atan Akkaya, bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi'nin (TKBL) yeni takımlarından Optimum TED Ankara Kolejliler için ter dökecek.
Başkent temsilcisindeki hedefleri ve TKBL ile ilgili görüşlerini açıklayan Akkaya, ligde gelecek sezon ilk olarak play-off'a kalmayı amaçladıklarını söyledi.

Ligde ilk 8 arasında yer alan takımların Türkiye Kupası'nda mücadele edeceğini belirten Akkaya, “Umarım hedeflerimize ulaşır ve Türkiye Kupası'nda da mücadele ederiz. Genç oyunculardan kurulu bir ekibe sahibiz. Ben bu ekibin ilerleyen yıllarda çok önemli işlere imza atacağına inanıyorum” dedi.

Başkent ekibinin gelecek sezon Avrupa Kadınlar Kupası'nda mücadele edeceğini hatırlatan Akkaya, “Avrupa'da mücadele etmek, genç oyuncuların vizyonunu geliştirmesi için çok iyi bir platform olacak. Kupada C Grubu'nda Belçika'nın Dexia Namur, Portekiz'in A.D. Vagos ve Fransa'nın Nantes Reze takımıyla karşılaşacağız. Avrupa'da ilk olarak grubumuzdan çıkmayı hedefliyoruz. Genç Türk oyuncularımızı çok hevesli görüyorum. Şu anda devam eden hazırlık döneminde hepimiz çok iyi çalışıyoruz. Onlar için de Avrupa tecrübesi çok önemli. Türkiye'de ve Avrupa kupalarında forma giymeleri, milli takıma da olumlu bir şekilde yansıyacaktır” diye konuştu.

“TAKIM ARKADAŞLARIMLA ARAMDAKİ YAŞ FARKINI HİSSETMİYORUM”

Takım arkadaşlarıyla çok çabuk kaynaştığını ve herkesle diyaloğunun iyi olduğunu ifade eden milli basketbolcu, şöyle devam etti:

“Takım arkadaşlarımla aramdaki yaş farkını hissetmiyorum. Arkadaşlık ortamımız gerçekten çok iyi. Saha içinde olduğu kadar, saha dışında da iyi vakit geçiriyoruz. Kadro içinde oluşan bu birlikteliğin, saha içine de olumlu yansıyacağına inanıyorum. Ben bütün tecrübelerimi genç arkadaşlarımla paylaşmaya çalışıyorum. Zaten oyuncuyu bir üst seviyeye taşıyan, yetenek ve akıldan sonra tecrübe oluyor.”

Gülşah Akkaya, TKBL'nin Avrupa'nın önde gelen ligleri arasında yer aldığını vurgulayarak, “Ligimize iyi ve kaliteli yabancı oyuncular geliyor. WNBA'de söz sahibi olan ve hatta olimpiyatlarda mücadele eden ülkelerde forma giyen birçok oyuncu, bu sene ligimizde forma giyecek. Bu kadar fazla yabancı oyuncunun forma giydiği bir ligi, nasıl bir yerde tamamlayacağınızı önceden tahmin edemiyorsunuz. Takımdaki Türk oyuncular, genç yaşlarda. Bunun yanı sıra takımda birçok yabancı isim yer alacak. Şu anda oynadığımız hazırlık turnuvaları bizim için önem kazandı. Bir hazırlık turnuvasını yabancısız oynayacağız. Yabancı oyuncularımız geldikten sonra 1-2 turnuvaya daha katılacağız” ifadelerini kullandı.

“Genç oyuncular için çok yabancılı bir sistemde oynamak, az forma şansı bulmaları nedeniyle dezavantaj oluyor” diyen Akkaya, şunları söyledi:

“Önümüzdeki yıllarda takımların 3-4 yabancı oyuncu birden oynatabildiği bu sistemin değişeceğini umuyorum. Avrupa Kupası'nda iki yabancı oyuncu oynatabiliyorsunuz. Ligimizde ise 3 yabancı isme forma verebiliyorsunuz. Bu, Avrupa Kupası'na giden takımlar için de çok büyük bir dezavantaj oluyor. Öyle baktığımız zaman vizyon ve hedef daralıyor. O yüzden ben bu sistemin ileride değişeceğine ve yetenekli genç Türk oyuncularımızın daha fazla süre bulup yıldızlaşacağına inanıyorum.”

DERYA ÖZYER İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİ

Başkent ekibinin antrenörü Derya Özyer ile ilgili de düşüncelerini dile getiren Akkaya, “Çok küçükken Derya abla ile birlikte milli takımda oynama şansını yakalamıştım. O, benim her zaman idolümdü. Hem saha görüşü olarak, hem de bir sporcu olarak sahadaki duruşu, benim için çok önemliydi. Kendisiyle daha önce kısa bir dönem çalışma imkanı bulmuştum. O dönemin, benim basketbol hayatıma çok fazla katkısı olmuştur. Daha sonra da zaten diyaloğumuzu ilerlettik. Derya abla çok üst düzey bir sporcuydu. Onun tecrübesi ve taşıdığı vizyon, gençler için de çok önemli. Bu yaşta olmama rağmen ben Derya abla ile çalışmayı çok büyük bir fırsat olarak görüyorum. O yüzden çok mutluyum” açıklamasında bulundu.

Bu yıl formasını giyeceği Optimum TED Ankara Kolejliler'in çok köklü bir camia olduğunu kaydeden Akkaya, “Kulübümüzde basketbol, her zaman ön planda olmuştur. Türk basketboluna örnek olmuş birçok basketbolcu bu kulüpten yetişti. Kariyerim boyunca, 'Kolej ruhu', 'Kolej ruhunu taşımak bir onurdur' gibi ifadeleri her zaman duyardım. Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!