Yarışlara devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Yarışlara devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2014 12:02

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi kayaklı koşu branşında temsil eden Sabahattin Oğlağo, yarışmaya devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Kayaklı koşu branşında katıldıkları yarışmaları tamamladıktan sonra kafileyle Türkiye'ye dönen Oğlağo, 4. olimpiyat tecrübesini anlattı. Türk kayağının gelişmesi için arkasından gelecek sporculara sonuna kadar destek olacağını vurgulayan milli sporcu, "Çalışmaya devam edeceğim. 5. olimpiyat için, Türkiye'yi daha ileriye götürebilmek adına sporuma devam edeceğim. Arkamdan gelen sporcuları gerekirse sırtımda taşırım, gerekirse de başımın üzerinde taşıyacağım. Bu işi bir şekilde büyüteceğiz. Ekip olarak geleceğiz. Bu konuda çok ciddi bir savaş vereceğiz, bir emek harcayacağız. Yetenekli sporcularımız var. Başarılı olacaklar buna eminim. Yeter ki kimse bize karışmasın. Sadece destek olsunlar" şeklinde konuştu.

"Herkes futbolu konuşuyor, amatör sporlarda yetenekler harcanıyor"

Türkiye'de amatör branşların hala çok desteğe ihtiyacı olduğunu anlatan milli kayakçı, "Futbolda da ciddi bir başarımız yok ama herkes futbolu konuşuyor. Amatör sporlarda çok yetenek var ve yetenekler harcanıyor" dedi. Türk sporunun gelişmesi adına, adına milli sporcular olarak özel sektörden destek istediklerini kaydeden Oğlağo şunları söyledi:

"Herkesten ricam, özellikle bizim yaptığımız sporda lütfen işin içeriğini bir araştırsınlar. Ciddiyetini bir kavrasınlar. Her şey futbol değil. Futbolda da ciddi bir başarımız yok ama herkes futbolu konuşuyor. Sadece futbol yok. Türkiye'de bir sürü amatör spor var. Lütfen herkes amatör sporlara destek versin. Amatör sporda çok yetenekler var ve yetenekler harcanıyor. Bu konuda özel sektörün desteğini istiyoruz. Şahsımız adına istemiyoruz, Türk sporu adına istiyoruz bu desteği. Gelsinler bize destek versinler."

Haberin Devamı

"Gönül daha iyi dereceler almak isterdi"

Oğlağo, Soçi'de kayaklı koşu branşında aldıkları neticelerin, hedefledikleri noktalara ulaşmasa da iyi olduğunu ifade etti. Oyunlarda serbest sprint elemelerinde 75, 15 kilometre klasikte de 20 kişiyi geçerek 71. olan milli kayakçı, Soçi 2014'ü şöyle değerlendirdi:

"Bu yıl hariç hep eksik çalışma yaptık. Bu yıl tam çalışma yaptık ancak geç başladık. Bu duruma rağmen iyi yerlerde olduğumuzu gördüm. Bizden çok daha fazla çalışan bazı ülkeler bizim gerimizde kaldı. Eksik çalışmamıza rağmen yine buradayız, kendimizi gösterdik. Yaptığımız çalışmalara göre iyiydik. Ancak istediğimiz sonucu tam olarak alamadık. Gönül daha iyi neticeler almak isterdi ama şu anki durum bu. Bu kadarını yapabiliyoruz."

Haberin Devamı

"Soçi'ye gelirken heyecanım yoktu"

Soçi'de, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Kayak Federasyonu Başkan Vekili Mükremin Çepni, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ve diğer yetkililerin verdiği destekle büyük bir heyecan duyduğunu ve yarışmalara bu şekilde girdiğini anlatan Oğlağo, "Buraya gelirken çok fazla heyecanım yoktu. Buradaki sporcuları, yarışları gördüğümde, Genel Müdürümüz Mehmet Baykan, olimpiyat komitemiz, kayak federasyonumuzun yöneticileri gelip destek verdiğinde gerekli heyecanı yaşadım. Verdikleri destek bize yarışma şevkini getirdi. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Özellikle Genel Müdürümüzün yakın ilgisi bizi çok sevindirdi. Bu konuda çok minnettarım" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"Türkiye'de kar var mı diye takılıyorlar"

Sabahattin Oğlağo, kayakta önde gelen ülkelerin sporcularının Türkiye'yi sadece sıcak bir ülke olarak bildiklerini ifade ederek, "Türkiye'de kayak var mı diye sorarak, bize takılıyorlardı" dedi.

Çok sayıda ülkenin sporcusundan destek gördüklerini kaydeden milli sporcu, "Onların bize verdiği desteği ve ilgiyi çoğu zaman ülkemizde kayak camiasının içinden göremiyoruz. Kayağın önde gelen ülkelerinin sporcuları bize yol gösteriyor, arkadaşlık yapıyor. Hatta şaşırıyorlar ve şaka yaparak 'Türkiye'de kar var mı?' diye sorarak bize takılıyorlardı" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!