Yarınki maçı kim kazanır

Güncelleme Tarihi:

Yarınki maçı kim kazanır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2008 00:00

Şimdi herkesin yüreği milli takımla birlikte atıyor. Ünlülerden Türkiye-Portekiz maçı tahminleri...

A Milli Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki ilk maçını yarın Portekiz’le oynayacak. Elbette önce onu, sonra grubumuzda yer alan Çek Cumhuriyeti’yle ev sahibi olan İsviçre’yi yenmek istiyoruz. Futbolla yatıp futbolla kalkacağımız bir döneme girerken, Hafta Sonu dergisi de iş, sanat ve cemiyet hayatının ünlü isimlerine “Milli takım ne yapar?” diye sordu. İşte cevaplar...

Yarınki maçı kim kazanır
Hülya Koçyiğit: Portekiz'den üç puan alırız

Eşim (Selim Soydan) heyecanla 7 Haziran gününü bekliyor. Futboldan gelen bir kişi olduğu için olayı her açıdan değerlendirebiliyor o... Ben milli takımın sadık bir taraftarı olarak, dilerim Portekiz’den üç puan alırız ve ulus olarak hep birlikte kenetlenip, seviniriz. Buna ihtiyacımız var.

Halil Ergün: Geleceğin temelleri atılacak

Fatih Terim son derece tecrübeli ve bilgili bir hoca. Sanırım, gençlerden

/images/100/0x0/55ea1e67f018fbb8f86c605d
oluşturduğu bu kadroyla başarılı olur. Olamasa da üzülmeyelim. En azından geleceğin temelleri atılmış olur.

Gülben Ergen: Kupayı kaldırırız

İşin içine milli takım girince, duygular ve coşku ön plana çıkıyor. Yüreğimiz onlarla birlikte. Dilerim finale gideriz, kupayı kaldırırız.

Yarınki maçı kim kazanır
Kerem Alışık: İşimiz zor

İşimiz zor ama milli takım zoru seviyor. Mücadeleci bir kadromuz var. Portekiz’i kimse gözünde büyütmesin.

Mehmet Ali Erbil: Rakiplerimize acıyorum

Milli takıma güveniyorum. Önemli olan Türk futbolunu rakiplere kabul ettirmesidir, ki bunu da başaracak güçtedir. Hepsine başarı ve şans diliyorum. Bu arada rakiplerimize de acıyorum.

/images/100/0x0/55ea1e67f018fbb8f86c6061
Türkan Şoray: Kazanmamızı istiyorum

Futbol bildiğim bir konu değil ama işin içinde milli takım olunca elbette kazanmasını, puanlar almasını diliyorum.

Güliz Onursal: Takımımızın şansı var

Aslında futbolla pek alakam olduğunu söyleyemem, çok fazla ilgilenmiyorum ama Türk Milli Takımı’nın şansının olduğunu düşünüyorum. Kalbimiz milli takımla...

Yarınki maçı kim kazanır
Emre Altuğ: Hepsine güveniyorum

Yüreğim milli takımla birlikte. Hepsine güveniyorum. Onlar da arkalarında 70 milyonun olduğunu biliyorlar, dualarımız onlar için.

Tuğba Özay: Milli takım her şeyimiz

Milli takım bizim her şeyimiz. Fatih Terim’e ve futbolcu kardeşlerimize başarılar diliyorum. Kalbim onlarla birlikte.

/images/100/0x0/55ea1e67f018fbb8f86c6065
Ferdi Tayfur: Kimse bizi tutamaz

Vallahi ben "Memur Muzaffer" dizisine konsantre olduğum için, dar gelirlilerin maçlarla pek ilgileneceğini sanmıyorum. Ne var ki, bu milli maçtır ve bunun havası başkadır. Yüreğimiz ay-yıldızlı ekiple birlikte çarpacak. Şu Portekiz’i geçersek, bizi kimse tutamaz.

Dilek Hanif: Kalbim milli takımla

Futbolla pek ilgim yok, maçları takip etmiyorum ancak kalbim tabii ki milli takımdan yana...

Burak Hakkı: Önce centilmenlik

Futbol bir spor. Önce kardeşlik ve centilmenlik diyorum. Ama onların başarılı olacaklarına inanıyorum.

Alinur Velidedeoğlu: Avrupa Şampiyonu Türkiye

Futbolla hiç ilgim yok. Televizyonu açıp maç izlemem açıkçası. Ancak kazanmalarını çok istiyorum. Dilerim Avrupa Şampiyonu Türkiye olur.

Yarınki maçı kim kazanır
Ralf Tezman: Türkiye fena yapar!

"Türkiye ne yapar?" diyorlar, bence fena yapar! Dilerim Yunanistan’ın 2004’te yaptığını bu sene biz yaparız. Önce gruptan çıkmak önemli tabii. Portekiz maçını da 2-0 alırız.

Fadik Sevin Atasoy: Dilerim başarılı olurlar

Ben maçların oynanacağı sırada Amerika’da olacağım belki, ama yüreğim milli takımla birlikte. Dilerim başarılı olurlar.

Kaya Çilingiroğlu: Şampiyon gibi oynamalıyız

Umudumuz gruptan çıkmak öncelikle. Gruptan çıkabilmek bile büyük bir başarı. Gönlümüz tabii ki kazanmasından yana. Önümüzde Portekiz maçı var. Portekiz çok iyi bir takım. Futbol bu, ne olacağı pek belli olmaz. Türkiye’nin çok iyi oynaması gerekiyor. Ama Türkiye bazen dünya şampiyonu, bazen de dünya sonuncusu gibi oynuyor. Eğer

/images/100/0x0/55ea1e67f018fbb8f86c6069
şampiyon gibi oynarsa, Portekiz’i bırakın Brezilya bile duramaz önümüzde.

İpek Tuzcuoğlu: Bu gururu yaşamak istiyorum

Futbolda da olsa Avrupa’da birinci olmak çok güzel olur. Bunu Sertab Erener, Eurovision’da yaşatmıştı bize. Nobel ödülüyle de Orhan Pamuk gururumuz oldu. Dilerim, milli takım şampiyon olur.

Ercan Saatçi: Gruptan çıkmamız zor

Bence milli takımımızın gruptaki şansı, finallerdeki şansından daha az. Yani bu gruptan çıkmamızı zor görüyorum. Ancak çeyrek final ve yarı final gibi müsabakalarda millilerimizin şansının daha

Yarınki maçı kim kazanır
yüksek olduğunu düşünüyorum. Şayet gruplardan çıkarsak -ki tekrar ediyorum zor görünüyor- bu takım en az yarı final oynayacaktır. Böyle düşünmemin nedeni de şudur; milli takımımız grup maçlarında çok istikrarlı bir futbol oynayamıyor, üstelik hazırlık maçlarında izlediğimiz takımımız, defansif anlamda gerçekten iyi değil. Ancak eleme usulü yapılan final maçlarında takım daha farklı bir motivasyon ve konsantrasyonla oynayacağı için o maçlarda millilerimize daha çok şans veriyorum. Sonuçta milli formayı kim giyerse giysin elbette gönülden oynayacaktır. Ancak Fatih Terim’in, Bundesliga tecrübesi olan Halil Altıntop’u kadrodan çıkarması hem takımın hem de ikizi Hamit Altıntop’un ister istemez moralini bozmuştur diye düşünüyorum. Ayrıca Yıldıray Baştürk gibi bir futbolcunun bu takımda kadroya giremeyişinin mantıklı bir açıklamasının olamayacağı görüşündeyim. Fatih Terim bu konuda yıllardır kulaktan kulağa dolaşan dedikoduları doğrularcasına bu oyuncuyu kadro dışı bırakmıştır. Bu havadaki milli takımın durumunu Portekiz önündeki ilk karşılaşmada hep birlikte izleyeceğiz...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!