Yarın Istanbul’dayım

Güncelleme Tarihi:

Yarın Istanbul’dayım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet'in yemekli davetine katılan yıldız futbolcu Salou, F.Bahçe transferine kesin gözüyle baktığını vurgulayarak, ‘‘Salı günü (yarın) İstanbul'a giderek anlaşmayı imzalayacağım’’ dedi.

Artık Fener'deyim

Haftalardır Togolu yıldız futbolcu Salou'yu transfer etmek için büyük çaba harcayan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım sonunda hedefine ulaşıyor. Önceki gün Hürriyet'in yemekli davetine katılan MSV Duisburg'un forvet oyuncusu Salou, Fenerbahçe transferine artık kesin gözüyle baktığını açıkladı.

Menajerimle geliyorum

Salou, ‘‘Fenerbahçe, MSV Duisburg'a yeni bir teklif yaparak 9 milyon mark verebileceğini bildirdi. Bu artış sonrasında MSV yönetimiyle görüştük. Yönetim kurulunun pazartesi günü (bugün) transferi onaylamasını bekliyoruz. Salı günü ise menajerimle birlikte İstanbula giderek anlaşmayı imzalayacağım’’ dedi.

Galatasaray da devrede

Dortmund, Schalke 04, Kaiserslautern, Espanyol, Barcelona, A. Madrid ve Ajax'tan da transfer teklifi alan Togolu futbolcu, ‘‘G.Saray yöneticisi dün beni aradı ve transfer konusunda görüşmek istediler. Ancak, F.Bahçe ve G.Saray arasında transfer savaşının çıkmasını istemediğim için onların teklifini geri çevirdim’’ dedi.

Fener çok uğraştı

‘‘Fenerbahçe içine girdiğim transfer yarışında en ciddi kuluptü. En çok uğraşıyı onlar verdi. Başkan Aziz Yıldırım'ın bu çabasını ödülendirmek için Fener'i seçtim’’ diyen Salou, Almanca ve Fransızca konuştuğunu, Löw faktörünün de seçiminde etken olduğunu söyledi ve ekledi: ‘‘Hoca benim için paradan önemli. Dilini bilmediğim hoca ile çalışmam.’’

Löw'le çok iyiyiz

Löw'ü Alman liginden tanıdığını ve çok taktir ettiğini belirten Salou, ‘‘Löw beni İspanya'da tatildeyken aradı. Bana hedeflerini ve benim nasıl kendisine katkıda bulunacağım konusunda bilgi verdi. Nasıl söyleyeyim, hani bir erkek bir kızla ilk görüşünde aşık olabiliyorsa, ben ve Löw de o anda anlaştık. Onunla Fenerbahçe'de büyük işler başaracağız’’ dedi.

Starlarla oynayacağım

1,2 Milyon Mark'a Borussia Mönchengladbach'dan MSV Duisburg'a geçen Salou, ‘‘Okocha, Uce, Högh, Moshoeu ve Baliç gibi starların aralarında oynamak benim için gurur verici olacaktır. Ayrıca Mustafa Doğan'la da çok iyi anlaşacağıma eminim. F.Bahçe'ye bu sezon asla doyum olmayacak’’ değerlendirmesinde bulundu.

DÖNERCİ SALOU

Almanya'da çok sayıda Türk arkadaş edindiğini vurgulayan Salou, Türk yemeklerine bayıldığını söyledi. 45 kez Togo Milli Takımı'nın formasıyı giyen Salou, arkadaşı olan bir dönercide döner bıçağını alarak döner kesti.

HÜRRİYET YEMEĞİNDE

Menajeri Peter Teleck ile arkadaşımızın Alaverdi Turan'ın yemek davetine katılan Salou, Türkiye'yi ve Türk futbolunu çok iyi tanımadığını söyledi. Salou, ‘‘Ancak Okocha, Moshoeu, M.Doğan'ı biliyorum. Bu kadro ile süper oynarız’’ dedi.

KARDEŞİ DE FUTBOLCU

Salou'nun Tadu isimli kardeşi İsviçre'de Servet Genf takımında oynuyor. Kardeşi ile Milli Takım dışında görüşememekten yakınan Salou, ‘‘Eğer F.Bahçe'ye gelirsem onunla daha az görüşeceğiz’’ dedi.

AİLE FOTOĞRAFI 5 BİN MARK

Mohammet (8) ve Jasmin (5) isimli iki çocuğu olan Salou, eşi Afi ile birlikte ücretsiz aile fotoğrafı çektirmiyor. Salou, ‘‘Ailemle fotoğrafı ancak, buradaki bir hastanenin çocuk servisine 5 bin mark yatırılsa veriyorum’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!