Yargıya CINE 5 terörü

Güncelleme Tarihi:

Yargıya CINE 5 terörü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

5. ve 7. Asliye Ticaret Mahkemeleri'nin Cine 5'in Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarını yayınlayamayacağı şeklindeki kararının kaldırılması için yasal dayanak bulamayınca hakimler üzerinde baskı kurup 30 milyarlık tazminat davası açtılar.

Cine5, Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin oynayacakları futbol karşılaşmalarını yayımlayacağı yönündeki yayınına tedbir koyan İstanbul 2'nci Asliye Ticaret Mahkemesi aleyhinde 30 milyar liralık tazminat davası açtı ve reddi hakim talebinde bulundu. Tazminat talebi için Cine 5'in Yargıtay 11'inci Hukuk Mahkemesi'ne başvurması üzerine İstanbul 2'nci Asliye Ticaret Mahkemesi davadan çekildi.

Beşiktaş ile Fenerbahçe BİMAŞ ile yaptıkları anlaşmaya rağmen Cine 5'in yapacakları futbol karşılaşmalarını yayınlayacağı yönünde sürekli alt yazı geçmesi üzerine İstanbul 2'nci ve 5'inci Asliye Ticaret Mahkemeleri'ne başvurarak alt yazıların tedbir yolu ile durdurulmasını talep etti. Talebin kabul edilmesi üzerine karşı atağa geçen Cine 5, tedbire itiraz etti. İtiraz başvurusunun görüşüldüğü İstanbul 2'nci Ticaret Mahkemesi'ndeki dünkü duruşmada, Cine 5 avukatları, kararın hukuk kurallarına aykırı olduğunu savunarak, mahkeme heyetine olan inanç ve güvenlerini yitirdiklerini söylediler. Avukatlar, mahkeme aleyhinde Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulunduklarını ve Yargıtay 11'inci Hukuk Dairesi'nde yine mahkeme aleyhinde 30 milyar liralık tazminat davası açtıklarını belirterek reddi hakim talebinde bulundular. Tedbir kararının devamına karar veren mahkeme, Yargıtay 11'inci Hukuk Dairesi'nde açılan tazminat davası sebebiyle davaya bakmaktan vazgeçtiğini karara bağladı.

Cine 5 yetkilileri mahkemeye verdikleri bu dilekçe ile Türk adaletinde bugüne kadar görülmemiş bir çirkinliği de belgelemiş oldular.

Hakimlere karşı yöneltilen bu çirkin suçlamalar adalet mensuplarınca nefretle karşılandı. Cine 5'in davaya bakan 3 hakime karşı dava açması nedeniyle hakimlerin davadan çekilmesi sonucunda 5. ve 7. Asliye Ticaret Mahkemelerinin Cine 5'in Fenerbahçe ve Beşiktaş Spor kulüplerinin maçlarını naklen ya da banttan yayınlayamayacağına ilişkin kararı devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!