Yanlışlara rağmen kalite 3 puanı getirdi

Güncelleme Tarihi:

Yanlışlara rağmen kalite 3 puanı getirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 01:05

Hürriyet yazarı Rüştü Reçber, Beşiktaş'ın Karabükspor deplasmanında birçok önemli yanlış yapmasına rağmen 'kalite' farkıyla 3 puan kazandığını ifade etti.

Haberin Devamı

Rüştü Reçber'in yazısı şöyle:

Yanlışlara rağmen kalite 3 puana getirdi

Ligde bu haftalara gelindiğinde hedefe oynayan takımların, şartlar ne olursa olsun maçların kazanılması gerektiğini bilmeleri gerekiyor.

İlk 20 dakika iki tarafın da kontrollü, birbirini tartan bir oyunu vardı sahada. 20 ile 30 arasında ise daha çok Karabük kalesinde oynayan bir Beşiktaş izledik.
Karabük takımının defans anlayışına bir türlü çözüm bulamadılar. Kerim ve Sosa’nın dışındaki diğer oyuncuların, bunlara Atiba’yı da ekleyelim oyuna katkıları pek yoktu. Kanatları kullanmakta zorlanan, orta sahada da istediği oyunu bir türlü kuramayan bir Beşiktaş izledik.

45’TEN SONRA BA!

Karabük takımı Gökhan ve Kerim’e ne kadar önlem aldıysa, orta alanda Sosa’ya da önlem aldılar. Beşiktaş ilk yarı boyunca Kerim ve Gökhan ile içeri girerek pozisyon üretmek için zorladı. Kerim ve Gökhan’ın bıraktıkları boşluklara gelen Serdar ve İsmail’e de Karabüklü oyuncular iyi önlem aldı. İlk yarı boyunca ortada olmayan bir Demba Ba ve istediklerini yapamayan bir Beşiktaş gördük.
Beşiktaş’ın tek pozisyonu Sosa’nın kullandığı serbest vuruşta Pedro’nun vurduğu kafaydı.
Buna istinaden Karabük’ün kullandığı kornerden gelen topta Akpala’nın vurduğu kafa Pedro’nun sırtına çarpınca Beşiktaş adına bir şans, Karabük adına şanssızlık oldu.
2. yarı Beşiktaş’ın daha önde başlaması gerekirken ilk 5 dakikada Karabük bunu yaptı. Fakat Beşiktaş’ın geliştirdiği en olgun atakta Sosa’nın attığı müthiş pasta o ana kadar sahada görünmeyen Debma Ba ‘Ben buradayım’ dedi ve takımını öne geçirdi. Karabük bu şoku atlatmadan kalesinde yine Sosa-Demba Ba ikilisi ile ikinci golü yedi.

3. gol gelmedi

Maçın seyri ikinci golden sonra tamamen değişti. Yorgun olan ve 2-0 öne geçen Beşiktaş oyunu kendi alanında kabul edip yakalamış olduğu kontrataklarla üçüncü gol arayışına girdi ve bunlarda da başarılı oldu ama golü bir türlü atamadılar. Karabük’ün 82. dakikadaki Beşiktaş defansının bir anlık konsantrasyon eksikliğinden bulduğu gol geriye kalan dakikalar için Beşiktaş adına ızdıraplı geçti. Allah’tan Cenk vardı Beşiktaş adına... Daha önceki maçlarda olduğu gibi yine kritik kurtarışlara imza attı.

Haberin Devamı

KAZANDILAR AMA...

Haberin Devamı

Bilic daha önceki maçlardan bir ders almamış gibi. Rakibin gardı düşmüşken üçüncü golü bulup nakavt yapacakken bunu bir türlü beceremediler. Ama sonuçta gülen taraf Beşiktaş odu. Bu maç kazanıldı ama özellikle Bilic’in ders alması gereken önemli noktalar olduğu görüldü.

YA O GOL SAYILSAYDI

63. dakikada Karabük’ün ofsayt gerekçesiyle verilmeyen golü olsaydı skoru da tahmin etmek kolay olmazdı. Yan hakemin hatası Karabük’ün oyundaki gidişhatını olumsuz etkiledi.

Sosa neden çıktı?

Demba Ba’nın çıkarılması ne kadar doğru ise Sosa’nın çıkarılması (Eğer Sosa ‘değiştir’ işareti yapmadıysa ki ben bu işareti görmedim) bir o kadar yanlıştı. Bilic bunları biraz düşünmeli.

Haberin Devamı

ÖNCE SOSA SONRA CENK

Sosa kalitesini mücadelesi ile birleştirip Beşiktaş’ın böyle önemli bir deplasmanda 3 puan almasında önemli rol oynadı. Son 12 dakikada kaleci Cenk o rolü üstlendi, takımına 3 puan kazandıran kurtarışlara imza attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!