Yalçın Granit önemli mesajlar

Güncelleme Tarihi:

Yalçın Granit önemli mesajlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2012 16:53

Türk basketbolunun duayen isimlerinden Yalçın Granit'ten önemli açıklamalar...

Haberin Devamı

Millilerimizin şampiyonluğu ile sonuçlanan Uluslararası Genç Erkekler Basketbol Turnuvası'nın yakından takip eden Yalçın Granit, basketfaul.com'a önemli açıklamalar yaptı...

İşte Granit'in açıklamaları...

-Bugün elimizdeki çok iyi genç oyuncular var ama onları daha iyi oyuncu yapacak yapacak anlayışımız yok. Onları bir noktaya getiriyoruz ama geliştirme konusunda yapmamız gerekenleri yapmıyoruz. Oyuncular da çok çabuk oyuncu olduklarını düşünerek çalışmayı bırakıyor ve duraklamaya giriyorlar.

-Kulüplerde coachların işi takımlarına maç kazandırmaktır.. Oyuncu geliştirme coachlarının işi ise oyuncuların iyi yaptıkları şeyleri daha iyi, yapamadıklarını yapmalarını sağlamaktır. Maalesef Türkiye'de bu anlayış henüz yerleşmedi.

-Son zamanlarda eski basketbolcuların menajer olduklarını görüyor ve oyunculara farklı yaklaşacaklarını umarak ümitleniyorum. Onlardan klasik eski menajerler gibi, oyuncularına yakın vadede yüksek kontrat bulmak yerine, uzun yıllar kontrat bulmalarını sağlayacak şekilde, oyuncularının gelişimlerine katkı vermelerini bekliyorum. Eski birer oyuncu olarak, portföylerinden bulunan oyuncuların gelişimlerine özellikle ölü sezonlarda çaba harcayacaklarına, kamp  düzenleyerek gelişim coachları ile onları buluşturacaklarına inanıyorum.

Haberin Devamı

-Amare Stoudemire gibi bir NBA yıldızının neden yazın haftalık 50 bin Dolar verip, geliştime coachuyla çalıştığını anlamamız lazım. 30 yaşındaki Amare kendisini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorsa, bizim çocuklarımızın ve menajerlerin bundan bir yorum çıkarması gerekir.

-Türkiye'de hakeme itiraz, basketbolu çekilmez hale getiriyor. Gençler de ağabeylerinden gördükleri şekilde davranıyor. Genç Milli Takım Antrenörümüz Erhan Toker basketbolu çirkinleştiren bu tür davranışlarla mücadele etmeye kararlı gözüküyor. Turnuva boyunca, hakeme itiraz eden oyuncusunu kenara alarak, bu konuda iyi örnek oldu. Umarum bu örnekler çoğalır ve maça gelenler oyuncuların, hakemle didişmesini izlemekten kurtulur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!