Yabancı cenneti KKTC

Güncelleme Tarihi:

Yabancı cenneti KKTC
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası alanda tanınmayan KKTC kulüplerinde futbol, basketbol ve voleybol dallarında 4 kıtaya mensup, 17 ülkeden 136 yabancı sporcu yer alıyor.

Dünya, KKTC'nin varlığını daha tanımayadursun, yavruvatan tam bir yabancı sporcu cenneti oldu. KKTC, topraklarında barındırdığı yabancı sporcuların sayısı açısından birçok ülkeyi geride bıraktı. KKTC kulüplerinde 4 kıtaya mensup 17 ülkeden 136 sporcu, futbol, basketbol ve voleybol branşlarında ter döküyor.

KKTC kulüplerinde en çok sporcusu olan ülkelerin başında 94 sporcu ile Türkiye geliyor. Ülkemizi Bulgaristan (9), Ukrayna (5), Zaire ve Nijerya (4), Rusya ve Kamerun (3), Sudan, Gana, Kongo ve Filistin (2), İngiltere, ABD, Romanya, Azerbaycan, Ürdün, Pakistan (1) izliyor. KKTC sporunda futbolda 99, basketbolda 23, voleybolda ise 14 yabancı uyruklu spor yapıyor.

İşte KKTC kulüplerinde oynayan birkaç yabancı uyruklu sporcu... Basketbol: İ.Kalujnaya (Ukrayna), M.Zoueva (Rusya), T.Davis (ABD), S.Şerifli (Azerbaycan); Voleybol: E.Yosemova (Bulgaristan); Futbol: A.Hristov (Bulgaristan), J.Herman (Kamerun), M.Constantin (Romanya), B.Own (Gana), L.Kıması (Zaire), F.Folarin (Nijerya), A.Kassım (Somali), M.Mustafa (Filistin), R.Wenk (İngiltere), F.Rahman (Pakistan), A.Sina (Ürdün), O.Okali (Ukrayna).

Denktaş'tan Demirbilek'e ödül

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, arkadaşımız Celal Demirbilek'e Girne'de yapılan bir törende ödül verdi. KKTC'nin uluslararası federasyonu bağlı tek spor dalı olan tekvando, judo ve karatenin 23. kuruluş yıldönümü töreni ve genel kurulunda Cumhurbaşkanı Denktaş, Demirbilek'e KKTC sporuna yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!