Ya bu takvim Türkiye'de yapılsaydı

Güncelleme Tarihi:

Ya bu takvim Türkiyede yapılsaydı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2012 01:00

Karikatürist James Husbands, Avrupa’nın önemli teknik adamlarını birbirinden marjinal rollerle kaleme aldı. Takvim konusunda görüşünü aldığımız yerli hocalar da çarpıcı yorumlarda bulundu.

Haberin Devamı

DÜNYACA ünlü teknik direktörlere marjinal roller veren karikatürist James Husbands’ın bu ilginç çalışması çok konuşulacak... Yeşil sahaların en iyi ve en popüler teknik direktörleri Arsene Wenger, Pep Guardiola, Jose Mourinho, Kenny Dalglish, Sir Alex Ferguson ve daha nicelerinin karikatürleri “seksi menajerler” takviminde bir araya gelirken, “Ya bu takvim bizde yapılsaydı” sorusunu akıllara getirdi.

En çarpıcısı: ‘Aşık kovboylar’

ÖZELLİKLE Jose Mourinho ve Pep Guardiola’nın, “Brokeback Dağı” filminin afişine konu olması dikkatlerden kaçmadı. Karikatürist James Husbands, Pep görevden ayrılmadan önce El Clasico maçlarında sıkça karşı karşıya gelen Guardiola ve Mourinho’nun birbirlerine karşı mücadele etmekten vazgeçmemesini bu ilginç filmle resmetti.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea5c0ef018fbb8f87ad256

Pulitzer ödüllü E.Annie Proulx’un kısa hikâyesinden uyarlanan Brokeback Dağı filminde, biri çiftçi, diğeri ise rodeo kovboyu, farklı karakterlerine rağmen birbirlerine bağlanan iki erkeğin yaşadığı aşk anlatılıyordu.

Sir ve Dalglish’e: ‘Hayalet’

MOURİNHO ve Guardiola’nın dışında ilginç aşk hikâyelerinden biri de efsane menajerler Alex Ferguson ile Kenny Dalglish arasında yaşandı. Büyük bir aşkı anlatan “Ghost (Hayalet)” filminin yıldızları Patrick Swayze ve Demi Moore’un yerini alan ikili o unutulmaz sahnenin yeni kahramanları oldu.
Takvimde bu 4 önemli menajerin dışında Sven-Goran-Eriksson, Rafael Benitez, Harry Redknapp, Martin Jol, Roberto Mancini, Ian Holloway, Arsene Wenger, Fabio Capello, Roy Hodgson, Andre Villas-Boas gibi çok ünlü isimler yer aldı.

Hoşgörü gösterdiler

YEŞİL sahalarda başarıdan başarıya koşan, kupa koleksiyoncusu teknik direktörler alışılmışın çok dışındaki halleriyle takvimde yer aldı. Hocalar, İngiliz karikatüristin bu görsel şölenini hoşgörüyle karşıladı.

GÜNÜN KONUSU

YERLİ HOCALAR 2013 TAKVİMİ İÇİN NE DEDİ?

Türkiye’de yapılsa halkın gözünde hoş bir intiba oluşturmaz. Mizahın belli sınırlarına saygımız olur ancak yarı çıplak fotoğraflar hoş değil.

Samet Aybaba

Haberin Devamı

Türkiye’de teknik direktörlük, herkesin saygı duyduğu bir kurumdur. Böyle bir olay Türkiye’de olamaz. Teknik direktör liderdir.

Rıza Çalımbay

Sanat için yapılan esprilere tamam. Ama bir teknik adamın imajı ile ilgili bir şey olursa taraftarlar ve kurumlar ayağa kalkar.

Nurullah Sağlam

Türkiye, İngiltere’den bir çok açıdan farklı bir ülke. Ve değerlerine önem veriyor. Böyle olaylar, kesinlikle bu kadar basite indirgenmemeli.

Yücel İldiz

Verilecek tepkiler kişiseldir. Kimileri komik bulur, kimileri sertçe eleştirebilir. Ben böyle bir takvimde yer alsam, anlayışla karşılar, komik bulurdum.

Yılmaz Vural

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!