WTCC 8. ayak 2. yarışını Gabriele Tarquini kazandı

Güncelleme Tarihi:

WTCC 8. ayak 2. yarışını Gabriele Tarquini kazandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2006 19:47

Dünya Binek Otomobil Şampiyonası'nın (WTCC), İstanbul'da yapılan 8. ayak 2. yarışını İtalyan pilot Gabriele Tarquini kazandı. FIA'nın, yarışın 1 saat 55 dakika geç başlaması nedeniyle ceza vermeyeceği bildirildi.

İstanbul Park Pisti'nde 10 tur üzerinden gerçekleştirilen ve yağmur nedeniyle pistin bir bölümünün sular altında kalması sonucu 1 saat 55 dakika geç başlayan 2. yarışta, Seat Sport Italia takımından Gabriele Tarquini, 23.06.124'lük derece elde ederek ilk sırayı aldı. Son virajda Peter Temting'i geçerek birinci olan Tarquini, ilk yarışı da 3. sırada tamamlamıştı.

Seat Sport Deutschland'dan Alman pilot Peter Temting, 23.06.776 ile 2. olurken, Chevrolet takımından İtalyan Nicola Larini ise 23.14.263 ile 3. sırayı elde etti.

İlk yarışta birinci olan Alessandro Zanardi ise ikinci yarışta 9. olabildi.

Kosifler Gillette M3 Power Team adına yarışan Türk pilot İbrahim Okyay 23.58.016 ile 14. sırada yer aldı.

Bu sonuçlarla İstanbul Park'ta başarılı olamamasına karşın İngiliz pilot Andy Priaulx, 58 puanla genel klasmanda liderliğini sürdürürken, Gabriele Tarquini, puanını 57'ye yükselterek 2. sıraya çıktı. 3. sıraya ise 54 puanla İsveçli Rickard Rydell yükseldi.

WTCC'nin 9. ayak yarışları, 8 Ekim'de İspanya'nın Valencia kentinde yapılacak.

ASENA: "ÜZGÜNÜZ"

Motor Sporları Organizasyonu Genel Müdürü Baran Asena, şiddetli yağmur sonucu 9. virajın bulunduğu bölümdeki pistin sular altında kalmasıyla ilgili olarak, "İstanbul Park'ta ilk kez böyle bir aksaklık yaşandı, üzgünüz.

9. virajdaki bölüm, pistin en düşük yeri. MotoGP yarışları için bazı değişiklikler yapmıştık. Bu da sanırım drenajları etkiledi. Bugün inanılmaz bir yağmur vardı. Gerekli düzenlemeleri yapacağız" diye konuştu.

FIA'nın bu durumla ilgili bir ceza vermeyeceğini kaydeden Asena, "Bize yazı yazacaklar. Biz de zaten kısa sürede tedbirleri alacağız ve bir daha İstanbul Park'ta böyle bir sorun yaşanmayacaktır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!