WTA İstanbul Cup Tenis Turnuvası 22-27 Mayıs'ta

Güncelleme Tarihi:

WTA İstanbul Cup Tenis Turnuvası 22-27 Mayısta
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 14:30

WTA İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nın ikincisi, 22-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Haberin Devamı

Swissotel'de yapılan basın toplantısında, organizasyonu düzenleyen Garanti Koza İnşaat'ın Genel Müdürü Murat Binark, İstanbul Cup Yönetim Kurulu Üyeleri Coşkun Erginer ve Cahit Yavuz turnuva hakkında bilgi verdi.
Cahit Yavuz, bu yıl WTA'nın 32 ülkede gerçekleştireceği 63 turnuvada, 75 ülkeden 1400 sporcunun katılacağını ve 60 milyon dolarlık ödül dağıtılacağını belirterek, “İstanbul Cup, WTA'nın 63 turnuvasından biri olacak. İstanbul Cup'ın, Roland Garros Fransa Açık Tenis Turnuvası'ndan hemen önce olması ve Grand Slam gibi toprak kortta oynanıyor olması bu turnuvalara hazırlanan yıldızların ilgisini çekiyor” dedi.

Geçen sene ilk turnuvada Venus Williams ile İpek Şenoğlu'nun Boğaziçi Köprüsü'nde yaptığı kıtalararası maçın tenis tarihine geçtiğini vurgulayan Yavuz, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bu yıl da 21 Mayıs'ta Boğaziçi Köprüsü'nde kıtalararası tenis maçı düzenleyeceğiz. Ayrıca, aynı gün Kız Kulesi'nde de kızlar maçı yapılacak. Kız Kulesi'nin bahçesine kuracağımız seyyar kortta tenis yıldızlarını izleme fırsatımız olacak. Kız Kulesi'nden Salacak'a servis atma yarışı da düzenleyeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek bu yılki turnuvaya en az 54 sporcu katılacak. Turnuvanın ödülü 200 bin dolar olacak. WTA'nın 2005 yılı sonu sıralamasından yer alan 20 yıldız tenisçiden 4 tanesinin de turnuvaya katılımını bekliyoruz.”

YEŞİLKÖY'DE YENİ KORTTA OYNANACAK

İstanbul Cup'ın bu yıl Yeşilköy'de yapılacak 5 bin kişilik yeni kortta yapılacağı bildirildi.
Coşkun Erginer, turnuvanın uluslararası standartlarda yapılacak tenis arenasında düzenleneceğini belirterek, şunları söyledi:

“45 dönem arazi üzerine kuracağımız tesiste arenanın yanında 6 tane kort ve sosyal tesisler yer alacak. Tenis arenası 5 bin kişilik tribüne sahip, toprak zeminli korttan oluşuyor. Kortlardan 2'si maç için kullanılacak ve her birinde biner kişilik tribün bulunacak. Diğer 4 kort ise sporcuların antrenmanına ayrılacak. Tribünlerde özel localar olacak. 7 bin kişilik otopark yapılacak.”

Tenis arenasının, 67 dönümlük alan üzerine kurulacak Kulüp İstanbul Tenis Tesisleri bünyesinde yer alacağını anlatan Erginer, ”Tenis arenası bu yılki turnuvaya yetişecek. Kulüp İstanbul Tenis Tesisleri ise önümüzdeki yılki turnuvaya hazır olacak. Bu tesislerde 10 bin kişilik kortla beraber toplam 33 kort olacak. Fitness, wellness ve spa tesisleri, kapalı ve açık yüzme havuzları da bu tesislerde yer alacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Coşkun Erginer, Kulüp İstanbul Tenis Tesisleri'nin toplam 10 milyon dolara mal olacağını söyledi.
Garanti Koza İnşaat Genel Müdürü Murat Binark ise Yeşilköy'deki bu tesis için arsanın devlet tarafından tahsis edileceğini belirterek, ”Hibe söz konusu değil, bedeli ve kirası ödenecek. Arsa, Milli Emlak'tan 49 yıllığına kiralandı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!