Woods yine rakipsiz

Güncelleme Tarihi:

Woods yine rakipsiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2013 21:10

Forbes dergisinin her yıl yaptığı “En çok kazanan 100 sporcu” listesinde ilk sıra değişmedi. Birincilik kürsüsünde yine ABD’li golfçü var.

Haberin Devamı

ZENGİNLER Kulübü’nün üyeleri belli olurken, ünlü ekonomi dergisi Forbes 2013 yılının en çok kazanan 100 sporcusunu açıkladı... Ve ilk sırada 78.1 milyon dolarlık yıllık geliri ile dünya starı golfcü Tiger Woods yer alırken, efsane tenisçi Roger Federer de ikinci oldu... Maaş, ödül ve bonusların dahil olduğu kişisel kazançların yanı sıra vergi, lisans ve reklam geliri gibi verilerin de dikkate alınarak hazırlanan listede, golfün efsane ismi ABD’li Tiger Woods, 78.1 milyon dolarlık kazancıyla rakiplerine fark attı. Geride bırakmaya hazırlandığımız yıl toplam 6 turnuva kazanan Woods, gelirinin büyük kısmını sponsorlarından sağlıyor.

POTADAN KOBE BRYANT GELDİ
ÜNLÜ golfçünün, Abu Dabi, Çin, Malezya ve Türkiye’de katıldığı organizasyonlardan elde ettiği gelirin ise 10 milyon doları aştığı öğrenildi. Woods’u 71.5 milyon dolarlık geliriyle dünyanın en iyi tenisçilerinden Roger Federer izledi. Sponsorlarından aldığı yıllık 40 milyon dolarla servetini büyüten İsviçreli raketin, geçen sene katıldığı Güney Amerika turundan 14 milyon dolarla döndüğü belirtiliyor. Federer’in toplamda 17 Grand Slam şampiyonluğu bulunuyor.
Geçen yıl en çok kazananlar listesinde 6. sırada yer alan yıldız basketbolcu Kobe Bryant 61.9 milyon dolarlık geliriyle üçüncü sıradan listeye giriş yaptı.

Haberin Devamı

MESSİ VE RONALDO’YU SOLLADI
LİSTEDE en çok kazanan futbolcu ise İngiliz yıldız David Beckham oldu. Messi ve Ronaldo gibi futbol fenomenlerini geride bırakan İngiliz efsanesi, yıllık 47.2 milyon dolarlık kazancıyla en çok kazanan sporcular sıralamasında 8. sırada. Beckham’ın bu gelirin sadece 5.2 milyon dolarlık kısmını spordan elde etmesi ise en dikkat çeken nokta oldu. Beckham’dan sonra en çok kazanan isim 44 milyon dolar ile Cristiano Ronaldo. Bir yıl içinde en fazla kazanan üçüncü futbolcu ise 41,3 milyon dolarlık geliriyle Lionel Messi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!