Woods Antalya'da yoluna devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Woods Antalyada yoluna devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2012 13:17

Türkiye'nin ilk profesyonel golf turnuvası olan Turkish Airlines World Golf final turnuvasının ikinci gün ilk karşılaşmaları tamamlandı.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları'nın ana sponsorluğunda Türkiye Golf Federasyonu tarafından Antalya Golf Kulübü PGA Sultan sahasında düzenlenen turnuvanın ikinci günün ilk, gruplardaki ise ikinci karşılaşmalar sona erdi.

Toplam 18 delikte en fazla 71 atış yapması gereken golfçülerden en az atışı yaparak son deliğe ulaşanların galip geldiği oyunda, Lee Weswood, Rose'un 69 vuruşla ulaştığı son deliğe 66 vuruşla ulaşarak rakibini mağlup etti. Webb Simpson ise rakibi Hunter Mahan'ın 18 delikte 67 vuruş yapdığı mücadelede 65 vuruş yaparak rakibini geride bıraktı.

Tiger Woods ikinci maçında kazandı

İkinci grupta mücadele eden dünyaca ünlü ABD'li golfçü Tiger Woods da rakibi Matt Kuchar'ı 5 eksik vuruşla geçti. Kuchar'ın 72 vuruşla 18 deliği tamamlamasına karşın Woods 67 vuruşla son deliğe ulaştı.

Turnuvanın favorileri arasında gösterilen ve dün yapılan maçta mağlup olan Rory Mcllroy ise dün Tiger Woods'u mağlup eden Charl Schwartzel'e de geçildi. Mcllroy'un 71 vuruşla tamamladığı oyunu, 70 vuruşla tamamlayan Schwartzel, favoriler arasında gösterilen rakibini geride bıraktı.

'RORY'DEN BAŞKASI İLE OYNAMAM'

Türkiye Golf Federasyonu yetkilileri, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in, "Rory Mcllroy ile oynamazsam turnuvaya da gelmem. Rory'den başkası ile oynamam" talebi olduğunu belirtti.

12 Ekim cuma günü Tiger Woods, iki grup halinde işadamlarıyla özel maç yapacak. 9 delikli maçların ilk grubunda Tiger Woods ile işadamları Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, golf sahası yapan bir şirketin ortağı Angus Mckenzie, işadamı Duncan Blake maç yapacak. İkinci grupta da Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk ve Akkanat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akkanat olacak.

50'den fazla ülkeden canlı yayınlanan turnuvada dünyanın en iyi 8 golfçüsü, 5 milyon 200 bin dolarlık ödül için yarışıyor. Turnuvada, birinciye 1 milyon 500 bin dolar, ikinciye 1 milyon dolar, üçüncü ve dördüncüye 600'er bin dolar, beşinciye ve altıncıya 450'şer bin dolar, yedinci ve sekizinciye ise 300'er bin dolar ödül verilecek.

Haberin Devamı

TURKISH AIRLINES WORLD GOLF FINAL AŞIRI YAĞMUR NEDENİYLE YARINA ERTELENDİ

Turkish Airlines World Golf Final'da bugün öğleden sonra yapılması gereken finallerin 2. günü aşırı yağmur nedeniyle yarın sabah saat 08.10'a ertelendi.
Gök gürültülü sağanak yağış şampiyonanın yapıldığı Belek'te değil, ancak Antalya'nın çeşitli beldelerinde ve köylerinde sele neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!