Washington korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Washington korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2002 15:05

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Washington, göğsünde ve kolunda ağrılar hissetmesinin ardından kaldırıldığı Özel Acıbadem Hastanesi'nda anjiyo oldu. Daralma tespit edilen kalbinin bir damarı balonla açıldı. Kulüp doktoru Başöz, "Washington'un bir damarında tıkanıklığa rastlandı ve başarılı bir operasyonla oraya stent takıldı. Sağlık durumu şu anda iyi." dedi.

Haberin Devamı


STENT TAKILDI

Operasyonu gerçekleştiren Dr. Nuri Çağlar ile kulüp doktoru İsmailBaşöz, Özel Acıbadem Hastanesi'nde düzenledikleri basın toplantısında,Washington'un sağlık durumu hakkında bilgi verdiler.  Kulüp doktoru Başöz, Brezilyalı oyuncunun dün akşam idman öncesinde göğüs ağrısı şikayetiyle kendisine başvurduğunu belirterek, ''Ben de bu sabah tetkikler yapılması için kendisini hastaneye getirdim. Tetkik sonucu anjiyo uygulanması gerektiği ortaya çıktı. Bu sırada bir damarında tıkanıklığa rastlandı ve başarılı bir operasyonlaoraya stent takıldı'' diye konuştu.

Dr. Başöz, anjiyo sonrasında Washington'un kendisine futbol hayatını devam edip etmeyeceğini sorduğunu da kaydetti.
 
YOÄžUN BAKIMDA

Acıbadem Hastanesi Doktoru Nuri Çağlar ise Washington'un efor EKG'den sonra kroner anjiyo grafiğine alındığını ifade ederek, ''Bir damarında yüzde 95 daralma tespit edildi. Kalp krizi söz konusu değil. Anjiyo seansında bu bölgeye stent yerleştirildi. Bu sırada herhangi bir soruna rastlanmadı. Yarın sabaha kadar gözetim altında tutulacak, sonra da normal odaya alınacak'' dedi.
   Â
BİR ŞEY SÖYLEMEK İÇİN ERKEN
   Â
Dr. Çağlar, Washington'un futbol hayatının nasıl etkileneceği  konusunda şu anda bir şey söyleyemeyeceğini belirterek, ''Brezilyalı oyuncunun 2 hafta dinlenmesi lazım. Bu sırada çeşitli testler yapılacak. O testlerden sonra daha net konuşabiliriz'' dedi.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin ''Washington transfer edildiğinde hastanenizde kontrollerden geçirilmişti. O zaman bir şeye rastlanılmadı mı?'' şeklindeki sorusu üzerine Dr. Çağlar, ''Sezon başındaki tüm tetkiklerinde hiçbir şey yoktu. Bu rahatsızlığın Fenerbahçe'ye geldikten sonra ortaya çıktığını söylemek mümkün değil. Yüzde 50'nin altındaysa semptom tespit edilemeyebilir. Bu 2 gün önce de 5 ay önce de olabilir. Bu rahatsızlığın çok çeşitli sebepleri var. Bunlar tek başına ya da birkaçı birlikte hastalığa neden olabilir.'' diye yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Eğer fark edilmeseydi sahada başına bir şey gelebilir miydi?'' sorusu üzerine Çağlar, ''Bu ihtimal hepimiz için var. Birden yığılabilirdi. İsmail Başöz bu olayı çok iyi tespit etmiş ve bize hemen getirmiş'' dedi. Çağlar, bu rahatsızlığın tekrarlama olasılığının bulunduğunu da kaydetti.
  Â
BAÅžKAN DA ZÄ°YARET ETTÄ°
   Â
Öte yandan, Washington'u hastanede Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler Mahmut Uslu, Vedat Olcay, Brezilyalı oyuncunun eşi ve çocuğuyla birlikte kaptan Ogün ve Rüştü ziyaret etti. Washington'un kendisini ziyaret eden başkandan özür dilediği ve başkan Yıldırım'ın da  Ona sağlığına kavuşmasının önemli olduğunu  söylediği bildirildi.  Yıldırım, "Washington çok sevdiğimiz bir sporcu. İnsan olarak da iyi birisi. Takımı yanlız bıraktığı için üzülüyor. Ama önemli olan sağlığına kavuşması.'' dedi.
 
DİNÇER: SÖZLEŞMESİNDE DİYABETLE İLGİLİ MADDE VARDI
   Â
Toplantıdan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Kulübü Futbol Takımı İdari Koordinatörü Kemal Dinçer, Washington'un sözleşmesinde diyabetiyle ilgili bir madde bulunduğunu belirterek, ''Diyabetle ilgili bir sorunu çıktığında sözleşmesinin geçersiz sayılacağı şeklinde bir madde var. Kalp yoktu. Ama bu da ona girebilir. Çünkü diyabetin kalp damar hastalıklarını hızlandırdığı söyleniyor'' dedi.

Haberin Devamı

Dinçer, ''Haziran ayındaki transferden sonra Washington'un test sonuçlarında, bir sorunu olmadığı görülmüş. Bu tıp konusudur. Bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum'' diye konuştu.

Kemal Dinçer, transfer ettikleri her oyuncuyu sigortalattıklarını, Washington'un sözleşmesi hakkında şu anda konuşmasının yanlış olacağını, sözleşmeyi inceleyip daha sonra bilgi verebileceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!