Volkan Işık: Ralli Kemer'e yakışıyor

Güncelleme Tarihi:

Volkan Işık: Ralli Kemere yakışıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2011 16:46

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde 19-20 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 7'nci ve son ayağı olan 38'inci Hitit Yarışı deneme sürüşleri yapıldı.

Haberin Devamı

Test sürüşlerine katılan usta pilot Volkan Işık, "Ralli Kemer'e yakışıyor" dedi.

Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından düzenlenen Türkiye Ralli Şampiyonası 7'nci Ayak Yarışı olan 38. Hitit Yarışı için Kemer Beycik Köyü'nde oluşturulan parkurlarda deneme sürüşleri yapıldı. İlk deneme sürüşünü, 2007 Avrupa Ralli Şampiyonası'nda 2'nci ve 2008 Avrupa Ralli Şampiyonası'nda 3'üncü olan Volkan Işık yaptı. Usta pilot, ilk turun ardından deneme sürüşüne, Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül ile birlikte devam etti. Deneme sürüşlerine, ANOK Başkanı Meriç Demiralp ve Kemer Motor Sporları Kulübü (KMK) Başkanı Ramazan Yıldırım da katıldı.

KEMER'İN AYAĞINA GELEN ŞANS

Yaklaşık 2 saat süren deneme turlarının ardından ralliyle ilgili değerlendirme yapan Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer'in Dünya Ralli Şampiyonası'na da ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, "Ralli Kemer'in tanıtımı için çok önemli. Hitit Rallisi, Kemer'in ayağına gelen bir şanstır" dedi. Rallinin Kemer'de yapılması için Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile zaman zaman görüşmeler yaptıklarını kaydeden Gül, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Kemer iklim ve doğa olarak her türlü spora elverişli bir bölge. Yarış pilotları da pist olarak Kemer'i tercih ediyor. Yerel basının da desteğiyle dikkatler Kemer'e çekildi ve Bolu'da yapılması planlanan ralli buraya alındı. Yarışlara, Dünya Şampiyonası'na katılmış ünlü pilotlar da start verecek. Dolayısıyla yarış, Türkiye Şampiyonası'nın üzerine çıkmış olacak."

Dünya Ralli Şampiyonası'nı Kemer'e getirmek için bir basamak olarak gördüklerini anlatan Gül, bu konuda her fırsatı değerlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Ralli için hazırlıkların da sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Gül, "Kemer'de daha önce yine hiç akılda yokken 'Sea to Sky Hard- Enduro' yarışlarını düzenledik. Dünyaca ünlü usta pilotlar Kemer'e geldi. Kemer bu yarışın da altından kalkacaktır" dedi.

'RALLİ KEMER'E YAKIŞIYOR'

Kemer Belediye Başkanı Gül ile birlikte deneme sürüşü yapan Volkan Işık, aşırı hıza rağmen Başkan Gül'ün korkmadığını ve son derece keyifli bir denemede bulunduklarını belirterek, Gül'ü tebrik etti. Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk kez Akdeniz Bölgesi'nde yapıldığına işaret eden Volkan Işık, "Ralli, Kemer'e çok yakışıyordu. Daha önceki yıllarda biz burada olmaktan çok keyif alıyorduk. Tabi ki dünya çapında bir organizasyon işin rengini daha da artırıyor. Kemer doğası itibariyle çok güzel bir kent. Bu doğa sadece turizm ile sınırlı kalmamalı. Bazı organizasyonlarla da Kemer doğasının bu güzelliğini pekiştirmek gerekiyor. Bu anlamda motor sporları ve ralliler çok etkili ve kuvvetli olacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Açıklamaların ardından Başkan Gül, Volkan Işık'a desteklerinden dolayı plaket verdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!