Volkan Işık Avrupa Şampiyonluğu’na doğru koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Volkan Işık Avrupa Şampiyonluğu’na doğru koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 00:00

Türkiye’yi Avrupa Ralli Şampiyonası parkurlarında temsil eden Volkan Işık, kariyerinin en önemli galibiyetlerinden birini komşu Yunanistan’da elde etti. Avrupa Ralli Şampiyonası’nın dokuzuncu yarışı için Yunanistan’a giden Volkan Işık-Kaan Özşenler ekibi muhteşem bir performans sergileyerek yarışı ilk sırada tamamladı.

Bu zaferle birlikte Volkan Işık Avrupa Ralli Şampiyonası’nda lider durumda bulunan Enrice Garcia Ojeda ile arasındaki puan farkını da 3’e indirmiş oldu. Şimde gözler 19-21 Ekim tarihleri arasında koşulacak olan Fransa Rallisi’nde. Eğer Volkan Işık bu ralliden istediğini alırsa ülkemiz adına ralli parkurlarındaki en önemli başarıyı elde edecek ve Avrupa Şampiyonu olacak.

Ülkemizin yetiştirdiği en başarılı ralli pilotlarından biri olan ve Dünya Ralli Şampiyonası’nda bugüne kadar puan alan tek Türk pilot olan Volkan Işık kariyerine yeni bir sayfa daha açmaya hazırlanıyor. Bu sezon Fiat Motorsporları Takımı adına Grande Punto Super 2000 ile sezon başladığında da söylediğimiz gibi 10 yarışlık bir devri aleme başlayan Volkan Işık aslına bakılırsa sezonun ilk sekiz yarışında birçok şanssızlıkla karşılaştı. Gözler sezonun 9’uncu ayağı olan Yunanistan Elpa Rally’ye çevrildiğindeyse Volkan Işık cephesinden oldukça iddialı açıklamalar gelmeye başladı. Volkan Işık ve Fiat Motorsporları Takımı’ndan yapılan açıklamalarda komşu ülke Yunanistan’da düzenlenecek olan yarışı kazanmak için gidildiği açıklandı.

İLK GÜN 3 PUAN GETİRDİ

Avrupa Ralli Şampiyonası’nda sezonun dokuzuncu yarışı olan Yunanistan Elpa Rally’ye galibiyet için çıkan Fiat Motorsporları ekibi Volkan Işık-Kaan Özşenler bu iddialarında ne kadar haklı olduklarını yarışın ilk günü geride bırakılan altı etapta ispatladı. Yunanistan’ın Halkidiki Yarımadası’nda düzenlenen 32’inci Elpa Rally’de 5 ekim günü geçilen seyirci özel etabında en iyi zamana imza atan Volkan Işık, 6 ekim cumartesi günü geride bırakılan 6 özel etap sonunda genel klasmanda liderli elde ederek tüm dikkatleri üzerine çeken yarışın en flaş ekibi oldu. Gün içinde geçilen 6 özel etabın ikisinde de en iyi zamanı yapan ekip, Avrupa Ralli Şampiyonası’ndaki güçlü rakiplerine karşı büyük bir üstünlük kurarak, aynı zamanda şampiyonadaki kurallar gereği ilk gün 3 bonus puanı da kasasına koymuş olmanın keyfini yaşadı. Elpa Ralli’de aynı zamanda ilk gün asfalt bir parkur üzerinde geride bırakılırken, ikinci günse alışkın olmadığımız bir şekilde bu kez toprak etaplar geçildi.

MUHTEŞEM ZAFER GELDİ

Yarışın ilk günün liderliği ele geçiren Volkan Işık ikinci günse çok sevdiği toprak zemin üzerinde yarışma şansı yakaladı. Elpa Rally’de geçilen 13 özel etabın 5’inde en iyi zamanlara imza atan Volkan Işık-Kaan Özşenler ikilisi yarışı en yakın rakibinin 1 dakika 28.8 saniye önünde lider olarak tamamladı. En yakın rakibine bile son derece ciddi bir fark atan Volkan Işık böylelikle Avrupa Ralli Şampiyonası arenasında ilk birinciliğini de elde etmiş oldu. Sezonun geride kalan 8 yarışında şanssızlıklarının kurbanı olan Volkan Işık böylelikle sezonun dokuzuncu yarışında buna bir son vererek sezonun ilk birinciliğini elde etmiş olmanın keyfini yaşadı. Bu birincilik aynı zamanda sezon başında konan Avrupa Ralli Şampiyonluğu hedefi içinde tüm umutları yeniden canlandırdı. Çünkü Volkan Işık şampiyonada lider durumda bulunan rakibi ile arasındaki puan farkını 3’e indirdi. Sezonun kalan son yarışı olan ve 19-21 Ekim tarihlerinde Fransa’da koşulacak Antibes Rally’de şampiyonluk için start alacak. Volkan Işık bu yarıştan da istediği sonucu olursa sezon öncesi konan hedefe ulaşmasının yanında bir Türk Takımı ile Avrupa Şampiyonu olan ilk Türk pilot olma başarısını da göstermiş olacak.

Işık: Türk halkı yanımızda olsun
/images/100/0x0/55ea664ff018fbb8f87d687b


Komşu Yunanistan Rallisi’nden birincilikle dönen Volkan Işık sezonu kalan tek yarışı öncesinde yaptığı açıklamada oldukça iddialıydı. Volkan Işık yarış sonunda yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kendimizi bu tür bir galibiyete zaten hazırlamıştık. Çünkü bu yarışa gelirken kazanacağımıza tüm takım olarak şartlanmıştık. Sezon boyunca yaşadığımız şanssızlıklarda Yunanistan Rallisi’nde bizden uzak durunca özlediğimiz galibiyete ulaşmış olduk. Sezonun ilk sekiz yarışı bizim beklemediğimiz gibi bir seyir izlemiş olsa bile dokuzuncu yarış ile birlikte şampiyonluk yolunda çok önemli bir avantaj yakalamış olduk. Sezonun kalan son yarışında şansta yanımızda olursa sezon öncesinde koyduğumuz hedefi yerine getirerek bir Türk takımı olan Fiat Motorsporları Takımı ile İtalyan Fiat adına Avrupa Şampiyonu olmayı hedefliyoruz. Bu parola ile hazırlıklarımızı tamamladık ve Yunanistan Rallisi’ni tamamlamamızın hemen ardından bu yarış için çalışmalarımıza başladık. Umarım Türk halkına ralli parkurlarından da önemli bir zafer getirerek ülkemize geri dönebiliriz. Tüm ekip olarak bunun için çalışacağız ve bunu başaracağımıza da inancımız tam. Bu yarış için Türk halkından en önemli beklentimiz bizim yanımızda olduklarını hissettirmeleri."

Ferrari: 4 şampiyon adayı da bizim aracımızı kullanıyor

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, bayramı hastanede geçirmemek için normal beslenme düzenine geçildiğinde öğün sayısını altıya çıkarmak ve her öğünde mideyi çok fazla doldurmamak gerektiğini bildirdi.

Aslına bakarsanız Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda bu yıl 4 pilotun birden şampiyonluk mücadelesi verdiği bir sezon izliyoruz. Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Kimi Raikkonen ve Felipe Massa birbirleri ile amansız bir şampiyonluk mücadelesi verdi ve vermeye de devam ediyor. Fakat ortaya çıkan skandal casusluk ve kopya gelişmelerinin ardından Formula 1’in tüm keyfi kaçtı. McLaren Mercedes Takımı’nın doğal olarak tüm puanlarının silinmesinin ardından Ferrari Takımı sezonu şampiyon olarak tamamladı. Kopya otomobil kullandığı ve bilgi casusluğu yaptığı için McLaren Mercedes Takımı’nın tüm puanları silinirken bu otomobille yarışan pilotlara ise manasız ve anlamsız bir şekilde ceza verilmedi. Fakat bu konuyla ilgili en çarpıcı ve en öldürücü açıklama geçtiğimiz günlerde Ferrari’nin başkanı Luca di Montezemolo’dan geldi. Bazı seyircilerin tüm itirazlarına rağmen Montezemolo bu sezonun şampiyonunu kendi ağzından ilan etti: "ŞAMPİYON FERRARI".

KİM ŞAMPİYON OLURSA SEVİNİRİZ

Aslında Montezemolo bizimde söylediğimiz gibi sonuna kadar haklı. Luca di Montezemolo yaptığı açıklamaya şu şekilde devam ediyor: "Ferrari olarak biz bu sezonu kim şampiyon olarak tamamlarsa tamamlasın çok sevineceğiz. Çünkü bize göre şampiyonluk mücadelesi veren dört pilotta Ferrari ile yarışıyor. Bu nedenle Hamilton’un ilk şampiyonluğu bizi de çok sevindirecektir."

İşte FIA’nın sözde Motorsporları Konseyi’nin verdiği ya da veremediği bu cezaların ardından gelinen durum bu. En tepedeki isim ile en aşağıdaki isim aynı şeyi düşünürken, kimileri de buna şiddetle karşı çıkıyor. Sonuçta bu sezonu kim şampiyon olarak tamamlarsa tamamlasın, sırtında kocaman bir şaibeyi de taşımak zorunda kalacak. Bu duruma pilotları, taraftarları, takımları bize göre FIA soktu. Çünkü ya cezayı ceza olarak uygulayacaktı ya da böyle pilotların takımlarını arkadan vurması için peşkeş çekmeyecekti.

PUANLAR YAKLAŞTI

Montezemolo’nun dediği gibi Formula 1’de şampiyonluk mücadelesi veren dört pilotta Ferrari ile yarışıyor sayılır. En azından durum gerçekten böyle olsa bile bu sezon kullanılan McLaren Mercedes araçları hep böyle anılacak. Her neyse. Artık Formula 1’de sezonun tamamlanmasına yalnızca bir yarış kaldı. Sezon samba diyarı Brezilya’da sona erecek. Bu yarıştan önce koşulan Çin Grand Prix’sinde ise Hamilton taraftarları büyük bir hüsrana uğradı. Bu yarış öncesinde en yakın rakibinin 12 puan önünde bulunan Hamilton’un Çin’den şampiyon olarak çıkması bekleniyordu. Fakat Hamilton kaza yapıp yarışa veda edince Hamilton cephesinin şampiyonluk ümitleri Brezilya’ya kadar beklemek zorunda kaldı. Yarışı ikinci sırada tamamlayan Alonso takım arkadaşı ile arasındaki puan farkını 4’e indirirken, Çin’i kazanan Kimi Raikkonen ise aradaki farkı 7’ye indirmiş oldu. Bakalım 21 Ekim tarihinde koşulacak olan Brezilya Grand Prix’sinde dananın kuyruğu hangi yöne doğru kopacak. Fakat unutmamak gerekiyor ki Ferrari’nin Başkanı Montezemolo’nun da söylediği gibi "Şampiyon Ferrari".

Bursa’da Ford şov

Ralli parkurlarının en başarılı takımlarından biri olan Ford, Yeşil Bursa Rallisi’nde tam anlamıyla şov yaptı ve elde ettiği sonuçlarla yarışa damgasını vurdu. Bu sezon 32’inci kez düzenlenen Yeşil Bursa Rallisi’nde Ford Rallye Sport Turkey’in gençleri yarışa ambargo koydu. Yarışı Ford Rallye Sport Turkey’in genç pilotu Emre Yurdakul kazandı. Emre Yurkakul (25) elde ettiği bu önemli birincilik ile motorsporları tarihine adını yazdırırken aynı zamanda pilotlar şampiyonasında da 68.40 puanla ikinciliğini koruyarak Kıbrıs Rallisi öncesi pilotlar şampiyonasındaki iddiasını matematiksel olarak devam ettirdi. Yine yarışın ikinciliğini Ford Rallye Sport Turkey alt yapısından yetişen Yağız Avcı (23) elde ederken üçüncülüğü Ford Rallye Sport Turkey’in diğer bir genç pilotu Adil Küçüksarı (22) kazandı. Böylece yarış sonunda üç genç pilot kürsüye çıkmanın mutluluğunu paylaştılar.

TÜM KUPALARI TOPLADI

Yeşil Bursa Rallisi’nin ardından şampiyonların büyük bir kısmı da belli oldu. Bu konuda da Ford pilotlarının elde ettiği başarılar dikkat çekti. Castrol Fiesta Rallye Cup’da yarışan Koray Muratoğlu, hem Castrol Fiesta Rallye Cup birinciliğine hem de Türkiye Ralli Şampiyonası Grup N3 birinciliğini kazandı. Castrol Fiesta Rallye Cup’da mücadele eden Burcu Çetinkaya, Türkiye Bayanlar Ralli Şampiyonluğunu Bursa’da elde ettiği birincilikle perçinlerken aynı zamanda Castrol Fiesta Rallye Cup’da ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Ford Fiesta ST ile yarışan Duygu Deniz A7 sınıfında Türkiye şampiyonu olurken, Ford KA ile yarışan Demet Kapani A5 sınıfı Türkiye şampiyonluğuna imza attı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!