Voleybolda büyük buluşma

Güncelleme Tarihi:

Voleybolda büyük buluşma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2010 17:46

Türkiye Voleybol Federasyonu, yarın yapılacak olan Başkent Voleybol Kompleksi'nin açılış töreni için, All Star 2010 organizasyonunun yanı sıra nostaljik bir sürpriz de hazırladı.

Bir zamanlar tribünleri coşturan, 50 yaşın üstündeki voleybol efsaneleri yarın saat 13.00'te başlayacak açılış töreninde voleybol oynayacaklar. Böylece Türkiye'nin ilk voleybol kompleksindeki ilk maç da “voleybol idolleri” arasında yapılmış olacak.

Başkent Voleybol Kompleksi'nin açılış etkinlikleri kapsamında Avrupa Voleybol Federasyonu başkanları, dünyanın en iyi voleybolcuları ile Türkiye'nin en iyilerini geçmişte olduğu gibi karşı karşıya getirerek, Türk sporseverleri ile buluşturmayı planlayan Voleybol Federasyonu, açılışın ilk maçında salonu efsanelere bırakıyor.

Geçmişte her birinin tribünlerde özel hayran kitleleri olan bu “ihtiyar delikanlılar” arasında şu an ülkelerinin voleybol federasyonu başkanlığını yapanlar da bulunuyor.

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun özel davetlisi olarak gelen Avrupa Voleybol Federasyonu başkanlarının ve dünyanın efsane voleybolcularının takımına karşı, Türkiye'nin efsane voleybolcuları sahaya çıkacak.

SÜRPRİZİN BÜYÜĞÜ BAŞHAKEM

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Andre Meyer, hakemliğe nokta koyduktan sonra ilk kez bu maç için kuleye çıkıyor.
Yabancılardan kurulu “efsane takımının” antrenörlüğünü Türkiye'nin antrenörlükte destan yazmış ismi Cengiz Göllü, yardımcılığını Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Balkan Voleybol Birliği Genel Sekreteri Özkan Mutlugil yapacak.
Bir başka büyük sürpriz de “Türk Efsanelerin” antrenörü... Bu maçta Türiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık başantrenör, Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Akif Üstündağ ise yardımcısı olacak.

YABANCI EFSANELER KARMASI

Peter Kleinmann: Avusturya'nın 21 yıl süreyle ligde top oynamış üst düzey voleybolcularından, 2001'den bu yana Avusturya Voleybol Federasyonu Başkanı.

Antonin Lebl: Uzun yıllar Çekoslavak Millî Takımı'nın formasını giyen Avrupa'nın efsane voleybolcularından, Çek Cumhuriyeti Voleybol Federasyonu Başkanı.

Aleksandar Boriçiç: Yugoslav Millî Takımında başarı dolu bir voleybolculuk kariyeri yaptıktan sonra, uzun yıllar Kızılyıldız Kulübü Başkanlığı yaptı. Hâlen Sırbistan Voleybol Federasyonu Başkanı, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) As Başkanı.

Flavio Gulinelli: Şu an Halk Bankası'nı çalıştırıyor. Uzun yılar millî takımda pasörlük yaptı, spor kariyerine Brezilya, Avusturya Millî Takımlarının antrenörlüğüyle devam etti.

Severin Granvorka: Fransa Millî Takımı'nda 10 yıl top oynadı. Fransız Voleybolunda “20 Yılın En İyisi” unvanına sahip. Aktif sporculuk hayatından sonra Fransız ve İsviçre Millî Takımlarının antrenörlüğünü yaptı.

Györg Demeter: Fenerbahçe Erkek Takımının antrenörü. Uzun yıllar Macar Millî Takımında voleybol oynadı, Fenerbahçe Erkek Takımını 2 kez şampiyon yaptı.

Huan Manuel Bariel: Arjantin (A) Millî Takımı'nda pasör oynadı. Ziraat Bankası ve Arjantin A Millî Takımının antrenörlüğünü yapıyor.


TÜRKİYE'NİN EFSANELERİ

Semih Oktay: Türk voleybolunun en büyük smaçörlerinden. Avrupa spor salonlarının duvarlarını posterleri süsledi. “Dünyada üzerinden aşamayacağı blok olmadığı” söylenirdi. Zamanının en yükseğe sıçrayan oyuncusu olarak defalarca Avrupa Karmalarında yer aldı. 181 kez sporcu, 115 kez de antrenör olarak millî oldu.

İsmet Kır: Voleybol kariyerine Bolu'da başladı, 1972 yılında (A) Millî Takıma smaçör olarak seçildi. 107 kez millî takım formasını giydi. Şu an Galatasaray Deplasmanlı Gençler Ligi takımını çalıştırıyor.

Sedat Erener: Voleybola İstanbul'da başladı. İlk kez 1973 yılında (A) Millî Takıma smaçör olarak seçildi ve 25 kez millî oldu. Şu an Voleybol Vakfı Başkanı.

Mehmet Çakmak: Voleybol kariyerine İstanbul'da başladı. İlk kez 1973 yılında orta oyuncu olarak Millî Takıma girdi. Uluslararası maçlarda 26 kez millî formayı giydi. Şu an Türkiye Voleybol Federasyonu As Başkanı.
Kenan Bengü: Voleybol kariyerine İstanbul'da başladı. Millî takımlara hem liderlik, hem kaptanlık yapan, döneminin en iyi pasörü. 261 kez millî oldu. Şu an Voleybol Vakfı Yönetim Kurulu üyesi.

Dünya Baltacıoğlu: Gelmiş geçmiş en başarılı smaçörlerden. İtalya'da uzun yıllar Türk voleybolunun temsilciliğini yaptı. Millî formayı 125 kez giydi.
Sami Akgün: Voleybol kariyerine Ankara'da başladı. İlk kez 1970 yılında orta oyuncu olarak yer aldığı millî takımda 57 kez oynadı. Şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünde voleybol alt yapı antrenörlüğü yapıyor.

Ata Onar: Voleybol kariyerine İstanbul'da başladı. İlk kez 1971 yılında pasör olarak Millî Takıma girdi ve 26 kez millî oldu. Eczacıbaşı Spor Kulübünde uzun yıllar oynadı. 2009 yılı Avrupa Ligi sezonunda (A) Erkek Millî Takımı antrenörlüğü yaptı. yşu an Konya Ereğli Belediyesi Bayan Takımını çalıştırıyor.

Aziz Kalağoğlu: Millî takımda yıllarca kaptanlık yapan nâm-ı diğer “Adanalı Aziz”, ilk kez 1964 yılında millî takım forması giydi ve 76 kez millî oldu. Zamanının efsane defans oyuncularından. Şu an Beşiktaş Kulübünde Voleybol şubesi sorumlusu.
Şükrü Yengil: Voleybol kariyerine İzmir'de başladı. İlk kez 1969 yılında millî oldu ve Millî Takımda smaçör olarak 118 kez yer aldı. Şu an Galatasaray'da alt yapı antrenörlüğü yapıyor.

Murat Öker: Voleybol kariyerine Ankara'da başladı. İlk kez 1969 yılında smaçör olarak millî oldu ve Millî Takımda 82 kez yer aldı. Şu an ARKAS Spor Kulübünde alt yapı koordinatörlüğü yapıyor.

Mustafa Salar: Voleybol kariyerine Adana'da başladı. İlk kez 1969 yılında pasör olarak Millî Takıma girdi ve 49 kez millî oldu.
Tanju Özenç: Voleybol kariyerine Ankara'da başladı. İlk kez 1969 yılında smaçör olarak millî oldu ve Millî Takımda 38 kez yer aldı.
Selim Öztreves: Voleybol kariyerine İstanbul'da başladı. Smaçör olarak ilk kez 1978 yılında millî oldu ve Millî Takımda 45 kez forma giydi.
Ahmet Özkan: Voleybol kariyerine İstanbul'da başladı. Millî takıma ilk kez orta oyuncu olarak 1964 yılında girdi ve 25 kez millî oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!