Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nu Ali Kaya kazandı

Güncelleme Tarihi:

Vodafone İstanbul Yarı Maratonunu Ali Kaya kazandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2016 12:29

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu sona erdi. 11'incisi düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nu erkeklerde Kenya asıllı Türk atlet Ali Kaya kazandı.

Haberin Devamı

7 bin 500 sporcunun katılımı ile Yenikapı Miting Alanı'ndan başlayan maraton, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk'un verdiği start ile başladı. Sporcular sahilden Kumkapı, Sirkeci, Eminönü, Unkapanı, Fener ve Balat'ı geçerek, Haliç Köprüsü altında bulunan ışıklardan dönüş yapıp aynı istikameti seyretti ve startın verildiği yerde son buldu.

Maratonda erkeklerde birinci 1:00:13'lük derece ile Kenya asıllı Türk sporcu Ali Kaya olurken, 2'nci Eritreli sporcu Zersenay Tadesse (1:00:28), 3'üncü Kenyalı sporcu Leonard Kipkoech Langat (1:00:37) oldu.

Kadınlarda 1'inci 1:08:16'lık derecesi ile Kenyalı sporcu Violah Jepchumba, ikinci ve üçüncü Etiyopyalı sporculardan Meskeram Assefa (1:09:37) ile Amane Gobena Gemeda (1:09:47) oldu.

Haberin Devamı

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun ardından ilk üçe giren erkek ve kadın atletlere ödülleri ve kupaları verildi.

Maratonda birinciler 10 bin Dolar ödül kazanırken, ikincilere 5 bin Dolar, üçüncülere ise 3 bin Dolar ödül verildi. Atletlere kupa ve madalyalarını Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk verdi.

BAKMADAN GEÇME!