Virgülüne kadar doğru

Güncelleme Tarihi:

Virgülüne kadar doğru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2004 01:34

‘Trabzonspor ve G.Birliği yöneticilerinin konuşmalarına istemeyerek kulak misafiri oldum. İki takım yöneticileri bu yemek için bir açıklama yapmazlarsa konuyu Spor Bakanımıza anlatıp, Meclis’e taşıyacağım.’

PERŞEMBE akşamı saat 20.00 civarında HÜRRİYET’in telefonu çaldı. Arayan çok ünlü bir spor adamıydı. Ve sesi oldukça heyecanlıydı;

- Ankara’da şu anda bir yemek yeniyor. Trabzonspor ve G.Birliği yöneticileri bir araya gelmişler. Araştırsanıza..

İki kulüp yöneticilerinin birlikte yemek yemesi kadar doğal bir şey yoktu. Ama telefondaki ses ısrar ediyordu;

- Araştırın.. Bakın neler duyacaksınız neler!

* * *

Ankara.. Oran’daki Diplomat Yakamoz Restaurant..

Masanın etrafında 9 kişi var..

İçlerinde, Trabzonspor eski başkanı ve AKP Trabzon milletvekili Faruk Özak, eski yöneticilerden, Bahri Köse, Gençlerbirliği yöneticilerinden Zeki Ünaldı, Muammer Akyüz ve Şahin Tuğrul’un da bulunduğu gruba yakın bir masa, konuşulanlara kulak misafiri oluyor. Masada Trabzon’un ligde kalan son 4 maçı yani, Diyarbakır, G.Antep, G.Saray ve G.Birliği maçları konuşuluyor. İddialar ilginç ama ilginç olduğu kadar da tüyler ürpertici;

- Siz 3 maçı bitirin, biz son maçı 1-0’a bağlarız.

* * *

Bu konuşmaya şahit olanlardan biri de CHP Mardin Milletvekili Muharrem Doğan’dı. Doğan biri milletvekili, diğeri ise belediye başkanı iki arkadaşıyla restauranta gelmişti.

Ve duyduklarına inanamamıştı. Hürriyet dün, Muharrem Doğan ile görüştü. İşte Doğan’ın önceki akşam, Diplomat Yakamoz Restaurant’ta şahit oldukları;

- Bugüne kadar o restauranta iki kez yemeğe gitmiştim. Dün (önceki) akşam, iki arkadaşımla birlikte balık yemek için oraya gittik. Bugün Hürriyet Gazetesi’nde ‘Esrarengiz yemek’ başlığıyla okuduğum haberdeki tüm konuşmalara tamamen tesadüf eseri ve istemeyerek kulak misafiri oldum.

Şaşırdım, üzüldüm

- Maçların karşılıklı alınıp, verilmesi, maçlar üzerinde bazı hesapların yapılması ve bu hesaplara bazı politikacıların da katılması son derece şaşırtıcı ve üzüntü vericidir. Ben bu konuşmalara inanmak istemiyorum.

- Ligin kaderini belirleyecek iki takım yöneticilerinin, ligin en kritik maçlarının oynanacağı bir dönemde, bir yemekte buluşması ister istemez akıllara bazı kuşku ve şaibeleri getirmektedir. Daha doğrusu lige şaibe düşürmektedir.

Şaibeyi temizleyin

- Türkiye Ligi futbol kurallarının ve spor ahlakının egemen olduğu bir süreçle tamamlanmalıdır. En küçük bir leke ve şaibeden uzak bir biçimde son maçlar oynanmalıdır. Benim de, tüm futbolseverlerin de en temel isteği budur.

- Ben tüm Türk halkının temsilcisi olduğum gibi tüm Türk takımlarının da destekçisiyim. Sakın kimse yanlış anlamasın, ne Trabzon, ne de G.Birliği’ne karşıyım. Trabzonspor ve Genlerbirliği’nin başarılarına gönülden seviniyorum ve destekliyorum.

- Ancak, bu yemeğe katılan iki takım yöneticileri, bu yemeği niçin düzenlediklerini ve bu yemekte nelerin konuşulduğunu kamuoyuna açıklamak zorundadırlar. Bu açıklamayı bekliyorum. Aksi halde bundan sonra oynanacak tüm maçların sonuçları şaibeli olacaktır.

Bakana anlatırım

- Bu maçları şaibeli noktaya getirmeye ve Türk futboluna zarar vermeye kimsenin hakkı yoktur. Benim dileğim ve temennim, ligimizde futbol kurallarının ve centilmenliğin egemen olmasıdır.

- Ben, istemeden ve tesadüfen şahit olduğum bu konuşmayı gerekirse, Türk futbolunun geleceği için, centilmen ve dürüst sporcularımız ve kulüplerimiz adına, onların şaibe altında kalmaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşımayı bir görev biliyorum.

- Amacım Türk futbolunun kazanmasıdır. Şu takımın ya da bu takımın kazanması değil. Çünkü spor, centilmenlik, barış ve kardeşliktir. Bu bakımdan dün akşam şahit olduğum yemek için sayın Spor Bakanımızı da bilgilendireceğim.

HÜRRİYET böyle duyurmuştu

1-0’a işi bitiririz

Trabzonspor ve G.Birliği yöneticilerinin biraraya geldiği yemek dünkü Hürriyet’in şehir baskılarında böyle yeralmıştı. Haberde, G.Birliği yöneticilerinin, Trabzonsporlu yöneticilere, ‘Siz 3 maçı halledin, gerisi kolay. Biz 1-0’a bitiririz’ dediği iddiaları yer alıyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!