Önder Karaveli: Oyunu kazandık ama maçı kazanamadık

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2022 09:24

Spor Toto Süper Lig'in 28'inci haftasında Beşiktaş ile Medipol Başakşehir'in 2-2 berabere kaldığı maçın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli maçtan sonra basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, oyunu kazandıklarını ama maça kazanamadıklarını söyleyerek, "Bütün istatistikler bunu gösteriyor. Oyun gücü yüksek bir rakibe karşı oynadık. Oynadığı birçok maçta rakibine oranla üstün oynayan ve birçok maç kazanan takıma karşı oynadık. Birinci hedefimiz geride oyun kurmalarından faydalanmaya çalıştık. Bunu engelleyip rakip yarı sahadan pozisyonlar bulmak, çoğalmak ve kendi organizasyonlarımızı oluşturmak üzerine çalışmıştık. İlk yarıda birçok kere bunu yaptık ve pozisyonlar bulduk. Kalemizdeki ilk pozisyon 35'inci dakikada gol oldu. Bu bizi de psikolojik olarak kısa süreliğine etkiledi. Dikkatsizce bir gol yedik. Reaksiyon gösterdik ve Can ve Güven'in ortaklaşa golüyle maça denge geldi" dedi. 

Maçın ilk yarısının uzatma dakikasında Welinton'un sakatlanarak kenara gelmesine rağmen Necip Uysal'ın oyuna alınmamasıyla ilgili konuşan Karaveli, "Maçın son saniyelerinde Welinton sakatlandı. Maçın yüksek tempolu gideceğini biliyorduk. İlerleyen bölümlerde değişiklik haklarına ihtiyacımız olacağını biliyorduk. 20 saniye vardı, bununla ilgili Atiba'yı oraya alarak değişiklik hakkımızı kullanmamak istedik. Gole etki ettiğini düşünmüyorum. 4 savunma oyuncumuz da orada olacaktı. Golü yiyerek 2-1 mağlup şekilde içeri girdik" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Alex Teixeira'nın kendi isteği üzerine oyundan alındığını kaydeden Önder Karaveli, "Oyundaki ağırlığımız, kontrolümüz devam etti. Çok fazla pozisyon olmasa da taraftarın coşkusuyla gole kadar bir oyun vardı. Gole kadar pozisyon bulma anlamında zengin olmasa da rakibe göre etkili bir oyun vardı. Güven ve Alex'i değiştirmek zorunda kaldık. Talep Alex'ten geldi. Sakatlıktan çıkan riskli bir oyuncuydu. Oyuna güç katacak oyuncularımız dışarıda kalıyorlar sakatlık yüzünden. Sakatlık bizi tedirgin ediyor. Oyuncuyu korumak istiyoruz. Girenlerin yüksek katkısı olduğu söylenemez. Kazanmayı çok istediğimiz, pozisyonumuzu değiştirecek bir maçı daha kazanamadığımız için üzgünüm" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!