Göztepe Kulübü, Ferhat Arıcan'la işbirliği yaptı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2023 16:11

Sarı-kırmızılı kulübün güç ve potansiyeli, Olimpik Cimnastikci Ferhat Arıcan’ın kurduğu Kolektif Akademi ile “Göztepe Cimnastik Akademi” markası adı altında buluşuyor ve binlerce çocuğa Göztepe forması giydirmenin en önemli adımı atılıyor.

Haberin Devamı

OLİMPİK branşlarda büyük bir atılım yapan Göztepe, cimnastik tarihimizin olimpiyat madalyalı tek sporcusu Ferhat Arıcan ve milli cimnastikçi Coşkun Boncuk tarafından kurulan Kolektif Akademi ile güçlerini birleştiriyor.

98 yıllık tarihiyle ülkemizin en köklü kulüpleri arasında yer alan Göztepe ile Kolektif Akademi iş birliğinden "Göztepe Cimnastik Akademi" markası doğuyor. Göztepe Cimnastik Akademi, Göztepe'nin potansiyeli ile Kolektif Akademi'nin yüksek eğitim kalitesinin birleşiminden çok güçlü bir sinerji yaratacak ve İzmir'de binlerce çocuğu cimnastikle buluşturacak. "Göztepe Cimnastik Akademi" uygulayacağı "Doğru ekip, doğru iletişim, doğru ekipman ve doğru antrenman" metoduyla, İzmir'e Ferhat Arıcan ve Coşkun Boncuk gibi şampiyon cimnastikçilerin yetiştiği bir eğitim merkezi olacak.

Haberin Devamı

İlk etapta Gürsel Aksel Stadı, Buca ve Gaziemir’de faaliyet gösterecek Göztepe Cimnastik Akademi’nin lansmanı Göztepe Yönetim Kurulu Üyesi ve Olimpik Branşlardan Sorumlu Başkanı Mehmet Sepil ile Olimpik Cimnatikçi Ferhat Arıcan’ın katılımıyla gerçekleşti. Göztepe’nin cimnastiğin yanı sıra hentbol, yelken, voleybol, basketbol, windsurf, triatlon, eskrim, okçuluk, yüzme, bilardo, masa tenisi, judo, satranç, tekvando ve briç branşlarına sahip olduğunu belirterek, “Ferhat Arıcan, uzun süredir Göztepe mayosu giyen olimpik sporcumuz. Üç ayrı merkezdeki cimnastik okulları ile kendisi gibi başarılı sporcular yetiştiriyor. Şimdi ise Göztepe’nin gücü ve potansiyeli ile Ferhat Arıcan’ın yüksek eğitim Göztepe Cimnastik Akademi markası altında dev bir sinerji yaratmak için yola çıkıyor” dedi.

Göztepe Cimnastik Akademi’nin kısa sürede hızla büyüyeceğini vurgulayan Sepil, “Bayraklı’dan başlayıp Urla’ya kadar olan hat üzerinde çok sayıda okul açarak çocuklarımızı cimnastikle buluşturacağız. Hedefimiz, her sokakta Göztepe forması giyen çocuk sayısının artması. İki yaşında başlanan cimnastik ise bunun ilk ve en güçlü. Bu iş birliğinin tüm ülkeye örnek bir model oluşturacağına inanıyorum” dedi.

Olimpik cimnastikçi Ferhat Arıcan da Göztepe’nin güç ve potansiyeli ile Kolektif Akademi’nin eğitim kalitesinin birleşiminden doğacak Göztepe Cimnastik Akademi’nin İzmir’e yepyeni bir heyecan getireceğini belirterek, “Cimnastik, bir çocuğun spora başlaması için en ideal spor branşı. Kolektif Akademi’nin üç ayrı merkezinde iki yaşından itibaren eğitim veriyoruz. Öğrenci sayımız bine doğru yaklaşıyor. Göztepe’nin potansiyeli ile çok daha fazla çocuğa ulaşacağız. Bu noktada, güçlü bir kulüp-taraftar aidiyeti sağlamanın da önemli adımlarını atmış olacağız” yorumu yaptı.

Haberin Devamı

Arıcan, Kolektif Akademi’de Kurucu Ortak Coşkun Boncuk tarafından projelendirilen veli-antrenör iletişiminin Göztepe Cimnastik Akademi’de daha da güçleneceğini sözlerine ekleyerek, “Bir yıllık takvime yayılmış düzenli toplantılarla velilerimiz için sporcu ebeveynliği, çocuk gelişimi, beslenme ve hijyen gibi konularda da içerikler üreteceğiz. Bu iş birliğinin en kısa sürede çığ gibi büyüyerek Türk cimnastiğinde çok önemli bir konuma yükseleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!