Galatasaray'da Okan Buruk'tan İsmail Kartal'a cevap! Icardi'nin son durumu...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2023 09:37

TFF Süper Kupa maçında yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk ve kaleci Fernando Muslera, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

TFF Süper Kupa maçında yarın akşam Riyad'da Fenerbahçe ile kozlarını paylaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk ve kaleci Fernando Muslera, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"YARIN ÇOK FARKLI OLACAK"

İki büyük takım, tarihinde çok fazla kupası olan iki takımın finali. Süper Kupa'yı istiyoruz. Kupa kazanmak en büyük hedefimiz. Şampiyonluğu kazandık. Şimdi bu kupayı kazanmak için buradayız. Son maçtan sonra beklenti daha yüksek bizden. Çok güzel bir atmosfer var burada. Stadyum, saha çok güzel. Bu da maça olumlu yansıyacaktır. Futbol olarak daha yukarı çıktığımız bir maç olsun. Biz hocalar olarak bunu çok istiyoruz ama sahada oyun çıkmayabiliyor. Yarınki maç daha farklı olacak. En önemlisi Türkiye'yi temsil ediyoruz. Türkiye'yi temsil eden bir maç olsun.

Haberin Devamı

"KEŞKE BİRLİKTE BİR BASIN TOPLANTISI OLSAYDI"

Keşke burada rakibimizle beraber oturabilseydik. Onların böyle bir kararı oldu. Umarım futbolun öne çıktığı bir derbi olur ve kazanırız.

"FENERBAHÇE ÇOK GERİDE BEKLEDİ"

Bayern Münih'e karşı önde bastık, Fenerbahçe'ye de. Fenerbahçe uzun topla çıkmayı tercih etti. Pasla çıkmadı. Oyun kurduk geriden, ilk yarı çok müsaade ettiler. İkinci yarıda oyuncu değişikliğiyle önde baskı kurmaya çalıştılar. İlk yarı yüzde 60'ın üzerinde top bizdeydi. Fenerbahçe beklediğimizden daha geride bekledi. Biz de, rakibimiz de benzer 4'lüyle çıktı. Galatasaray'da iki stoper ve Torreira dışında defansif oyuncu yoktu. Bireysel beceriye kalıyor iş. Bu işte iki takım da altında kaldı beklentinin. Bu da hem fazla mücadele hem istatistiksel olarak iyi bir şey çıkmadı. Yarın daha iyisini yapmayı hedefliyoruz. Takımların yarın daha rahat olacağını düşünüyorum. Bizim, sizin, taraftarın oluşturduğu baskı çok fazla. Kaybetmemek istemiyor oyuncular. Geçen sene bunu görmedik. Çok rahat oyunla 3'er 0'lık galibiyetler aldık. Fenerbahçe, kendi sahasında olmasına rağmen daha temkinli oynadı. Bu bir strateji. Buna göre hamleler yapılıyor. Bizim stratejimiz yine aynı olacak.

"ICARDI MASKEYLE OYNAMAK İSTİYOR! SON KARARI YARIN VERECEĞİZ"

Haberin Devamı

Icardi'nin yüzünde kırık oluştu. 3 ayrı darbe aldı. Maskeyle oynamak istiyor. Son kararı vereceğiz.Tekrar söylemek istiyorum, hakemler de oyuncuları korumalı. Hakemler korumazsa bu tür kırıkların oluşması gayet normal. Hakemlerden oyuncuları daha çok korumalarını isteyeceğim. Hakemlere karşı yapılan bir saldırı oldu, hepimiz birleştik, koruduk, yanlarında olduk. Hakemler de oyuncuları saha içinde korumak zorunda. Icardi bizimle antrenmana çıktı. Yarın karar vereceğiz oynayıp oynamamasına...

"FRED İŞLERİ DEĞİŞTİRECEKTİR"

Fred'in gelmesiyle işler değişecektir. İrfan da öyle bir oyuncu ama Fred daha mobil, daha gezen, daha bloklar arasında oynayabilen oyuncu. Farklılık getirecektir. Bizim için bu orta sahadaki boşluk zaman zaman avantaj olacaktır. Orta sahayı daha rahat geçebiliriz. Oyun daha çok değişecektir yarın.

Haberin Devamı

İSMAİL KARTAL'A CEVAP

İsmail Kartal'ın'Galatasaraylı oyuncular sürekli yere yatıp hızımızı kestiler' sözleri hakkında...

Ben de çok şey söyleyebilirim. Fenerbahçeli oyuncular sürekli hakemin başındaydı diyebilirim. Oyunculara saygı duymak lazım. Fenerbahçeli oyuncuların saha içerisindeki hareketlerine, hepsine saygı duyuyorum. Bizim oyuncularımıza da saygı duyulmalı. Hepsi üst düzey oyuncular. Oyuncuları suçlamak yerine iki takım oyuncusunu da korumalı, saygı duymalıyız. Oyunculara baskı kurdukça oyun kaliteleri daha geriye gidiyor. Hem Fenerbahçeli hem Galatasaraylı oyunculara sahip çıkalım, sahada iyi niyetle işler yapacaklardır. İki takım oyuncularını da destekleyici konuşmak istiyorum.

Haberin Devamı

MUSLERA: KUPA VARSA GALATASARAY VAR

Galatasaray, her zaman yukarıda olmalı ve finallerde oynamalıdır. Yarın da kupa için mücadele edeceğiz. Umarım kupayı kazanan biz oluruz. Ben 16 tane kupa kazandım Galatasaray'da. Futbolcuysanız tek motivasyon kupa kazanmaktır. Başka bir motivasyon yok sahaya çıkmak için.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!