Abdullah Avcı: Önemli olan oyun felsefesini geliştirebilmek

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2020 09:20

Süper Lig'in 11'inci haftasında sahasında konuk ettiği Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, yolun uzun olduğunu belirterek, 'Bunlar olacak. Önemli olan oyunun felsefesini her seferinde daha iyi hale getirebilmek ve geliştirebilmektir' dedi.

Haberin Devamı

Oyunun özellikle ilk 15 dakikası bütün organizasyonları pas açılarını doğru yaparak topa fazla sahip olarak oynadıklarını belirten Abdullah Avcı, 'Sonrasında ilk yarı bitene kadar baskı yemediğimiz halde çok öne doğru direkt toplar attık. Rakip, geçen sene ligin büyük bölümünü lider getirmiş, fizik kalitesi yüksek, genişlikte oynayan, tamamen fizik kapasitesi yüksek bir takım. İlk yarı sonunda Ekuban'ın içeriyi kapatması ve bundan yakaladığımız geçişle içeriye 1-0 önde girdik. Savunma anlamında doğru durduk, topa sahip olmada bir bölümde çok iyi işler yaptık. Üretmede daha azdık. İkinci yarı 46 da Abdülkadir Ömür ile belki ikinci golü bulabilirdik. 72'nci dakikada Ekuban ile de ikiyi bulabilirdik. O bölüme kadar da sahada son derece sağlıklı duran, iyi hissettiren bir takım vardı. Klasik kenar ve yapılan ortada ilk vuruş kötü, gol atan oyuncunun önünde kalması, kalecimiz bir top kurtarmadan yediğimiz gol. Belki bir hamle daha yapabilirdik, kazanabilirdik ama olmadı' dedi.

Haberin Devamı


"BENİ TATMİN EDEN OYUN VARDI"


'3 haftanın sonunda değerlendirmede oyun olarak bugün beni son derece tatmin eden bir takım vardı' diyen Avcı, şöyle devam etti: 'Bazen oyunlar istediğiniz gibi olmayabilir maç kazanırsın, bazen büyük bölümünde iyi olur kaybedersin. Gelişen takım var. Oyuncularımın yaptığı mücadele uzun zamandır belki yedikleri golden sonra moralleri bozuldu, çünkü o duyguyla oynuyorlardı. Oyuncularımı yaptıkları mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Sivasspor'a da başarılar diliyorum. Yol uzun, bunlar olacak. Önemli olan oyunun felsefesini her seferinde daha iyi hale getirebilmek ve geliştirebilmektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!