Verstappen Minardi ile anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Verstappen Minardi ile anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2003 12:52

Hollandalı Formula 1 pilotu Jos Verstappen, Minardi takımıyla anlaşmaya vardı. Minardi'nin güçlü araçlar üreten iyi bir takım olduğunu belirten Verstappen, "Formula 1'e geri döndüğüm ve Minardi'de yarışacağım için çok mutluyum." dedi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon sponsorlarıyla yaşadığı problemler yüzünden mali kriz yaşayan Minardi takımı 30 yaşındaki Hollandalı pişot Jos Verstappen ile anlaşarak bir anlamda maddi sıkınıtlarına da çözüm buldu. Beraberinde 2 milyon sterlinlik sponsor desteği de getireceği söylenen 30 yaşındaki Hollandalı pilot, "Minardi'nin güçlü araçlar üretebilen küçük bir takım olduğu herkes tarafından bilinmekte. Başarıya ulaşamamalarının tek nedeni gerekli kaynağı bulamamaları." dedi. Takımın 2003 için gerçekleştirmeyi planladığı teknik yenilikleri çok etkileyici bulduğunu söyleyen Verstappen, Minardi adına yarışacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz aylar içinde aralarında Arrows ve Jordan'ın da olduğu birçok takımla görüşmelerde bulunan Verstappen, son olarak Minardi takımının sahibi Paul Stoddart'ın getirdiği teklifi kabul etti. Takımın diğer pilotu Justin Wilson, yeni takım arkadaşıyla uyumlu bir çalşıma içinde olmayı umduğunu belirterek, "Verstappen ile iki hafta önce tanıştım. O'nun çok iyi bir insan olduğunu gördüm ve birlikte yarışacağımız günü iple çekiyorum." dedi. Yeni aracın 2003'ün en iyilerinden biri olacağını söyleyen Stoddart, "Motor çok başarılı. Takım haline geldiğimiz ve birbirimize yardımcı olduğumuz takdirde, çok başarılı olabiliriz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!