Venüs'ün çifte şansı

Güncelleme Tarihi:

Venüsün çifte şansı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Olimpiyatta 2 altın madalyaya koşuyor

Tek bayanlarda bugün final oynayacak ABD'li tenisçi, çift bayanlarda da kardeşi Serena Williams ile birlikte şampiyonluk maçı oynama hakkını elde etti...

SYDNEY 2000'de tenis çift bayanlarda ABD'den Serena Williams-Venus Williams kardeşler, 5 numaralı seribaşı Belçika'dan Els Callens-Dominique Van Roost'u 6-4, 6-1'lik setlerle yenerek finale yükseldi. Hollanda'dan Kristie Boogert-Miriam Oremans da Belarus'tan Olga Barabanschikova-Nataşa Zvereva'yı 6-3, 6-2'lik setlerle yenerek Williams kardeşlerin finaldeki rakibi oldu.

Williams kardeşler, bugüne dek birlikte yaptıkları 33 maçın 32'sini kazanırken, Venus olimpiyatta çifte altın madalya kazanma yolunda ilerliyor. Tek bayanlarda da finalist olan ve bugün Rus Elena Dementieva ile şampiyonluk ile karşılaşacak olan Venus, yarın da kardeşiyle birlikte Barabanschikova-Zvereva ikilisine karşı çiftlerde altın madalya için oynayacak.

Tek bayanlarda bronz madalyayı ise Yugoslav asıllı ABD'li tenisçi Monica Seles kazandı. Üçüncülük maçında 3 numaralı seribaşı Seles, Avustralyalı Jelena Dokiç'i 6-1 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek olimpiyatlardaki ilk madalyasını kazandı. Seles, 1996 Atlanta Olimpiyatları'nda da mücadele etmiş, ancak takım arkadaşı Venus Williams'a çeyrek finalde yenilerek elenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!