Venezia son anda

Güncelleme Tarihi:

Venezia son anda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

İtalya Ligi'nde düşme tehlikesi yaşayan Venezia, Fiorentina'yı sakatlıklar nedeniyle oyuna eklenen süre oynanırken Maniero'nun golüyle 2-1 yendi.

İTALYA Ligi'nde kümede tutunma mücadelesi veren Venezia, Fiorentina'yı sakatlıklar nedeniyle oyuna eklenen süre oynanırken bulduğu golle 2-1 yendi. 14. dakikada Sergio Volpi'nin golüyle yenik duruma düşen Fiorentina, Arjantinli Gabriel Batistuta'nın 47. dakikadaki golüyle 1-1'lik beraberliği yakaladı. Aldo Firicano rakibine sert bir faul yapınca kırmızı kart görünce Fiorentina sahada 10 kişi kaldı. Maçın 90 dakikası sonrası sakatlıklar nedeniyle oyuna eklenen süresinin 4. dakikası oynanırken Filippo Maniero'nun golü Venezia'ya 2-1'lik galibiyetle üç puanı getirdi. 15. sıradaki Venezia böylece 16 maçta 3. galibiyetini alırken, Fiorentina 5. yenilgi ile 9. sırada kaldı.

Günün diğer maçında ise Bologna konuk ettiği Bari'yi 1-0 yendi. Bologna'nın tek golü 87. dakikada Giuseppe Signori'den geldi.

Anderlech kayıpta: 0-0

BELÇİKA Ligi'nde Anderlecht alt sıralardaki Beveren ile golsüz berabere kalmasına rağmen, en yakın takipcisi Genk, Ghent'e 1-0 yenilince liderliğini sürdürdü. Genk'i evinde yıkan golü ise 85. dakikada Dahlum attı. Mechelen, Charleroi'yi deplasmanda 4-1 yenerek günün en farklı galibiyetini aldı. Diğer sonuçlar şöyle: Verbroedering Geel- Sint-Truiden: 1-2, Lommel-Germinal Beerschot: 2-2, Excelsior Mouscron-Harelbeke: 4-2.

Rayo Vallecano puanla yetindi: 1-1

İSPANYA Ligi'nde Rayo Vallecano sahasında Atletico Madrid ile 1-1 berabere kaldı. 27. dakikada Carlos Aguilera'nın golüyle yenik duruma düşen Rayo Vallecano 31. dakikada Carlos Llorens'in penaltıdan kazandırdığı golle 1-1'lik beraberliği yakaladı. Bu sonuçla Rayo Vallecano 30 puanla dördüncü sırada yer alırken, Atletico Madrid 12. sırada yer aldı.

Maradona Kanada yolcusu

ARJANTİN'in futboldaki efsane ismi Diego Maradona'nın geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle Buenos Aires'teki hastanedeki tedavisi sürüyor. 11 gün önce Urguay'da kalp rahatsızlığı geçiren Maradona'nın kokain bağımlılığının tedavisi için Kanada'da bir kliniğe yatırılacağı belirtildi. Maradona'nın kondisyoneri Alfredo Cahe, Maradona'nın bugün veya yarın Kanada'ya gideceğini söyledi. Arjantin'de tedavisine devam edilen Maradona, zaman zaman hastane odasının camından kendisini dışarıda bekleyen hayranlarına görünerek, iyi olduğunun mesajını veriyor.

Arsenal tırmanıyor

Sunderland'ın Henry ve Suker'in ikişer golüyle 4-1 yenerek İngiltere Süper Ligi'nde üçüncü sıraya çıktı. Chelsea ise sahasındaki maçta Leicester ile 1-1 berabere kaldı.

İNGİLTERE Süper Ligi'nde Arsenal, Sunderland'ı 4-1'lik farklı skorla yenerek zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü. Hollandalı yıldızları Marc Overmars ve Dennis Berkamp'ın sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadıkları maçta Arsenal'i farklı galibiyete taşıyan gollere ise fileleri 2'şer kez havalandıran Thierry Henry ile Davor Suker imza attılar. Arsenal bu galibiyetle maç fazlasıyla üçüncü sıraya çıktı. Son dört maçta 3. yenilgisini alan 5. sıradaki Sunderland'ın tek golü ise Niall Quinn'den geldi.

Ligde altıncı sırada yer alan Chelsea, Leicester karşısında Dennis Wise'ın 85. dakikadaki golüyle yenilgiden kurtulup 1-1'lik beraberlikle sahadan 1 puanla ayrıldı. İngiltere Süper Ligi'nde diğer sonuçlar şöyle:

Coventry-Wimbledon: 2-0, Everton-Tottenham: 2-2, Middlesbrough-Derby County: 1-4, Sheffield Wednesday-Bradford: 2-0, Watford-Liverpool: 2-3, West Ham-Aston Villa: 1-1.

Monaco tutulmuyor

Stade Rennes'i Trezeguet (2) ve Simone'nin golleriyle 3-1 yenerek Fransa Ligi'nde en yakın rakibinin 10 puan önünde liderliğini sürdürdü. Rennes'in tek golünü Le Roux attı.

FRANSA Ligi'nde Monaco yıldızları David Trezeguet ve Marco Simone'nin golleriyle Stade Rennes'i 3-1 yenerek 10 puan farkla liderliğini sürdürdü. Trezeguet ilk 17 dakikaya iki gol sığdırırken, Simone ilk yarının son 3 dakikasına girilirken farkı üçe çıkardı. Böylece iki futbolcu bu sezon takımlarının toplam 29 golüne imza atmış oldu. Elhadji Diouf kırmızı kart görünce maçı 10 kişi bitiren Rennes'in tek golünü ise 51. dakikada Christophe Le Roux attı.

İkinci sıradaki Auxerre ise Lyon'u 2-0 yendi. Auxerre'ye galibiyeti getiren golleri Olivier Kapo ile Steve Marlet kaydetti. Nantes, Antoine Sibierski (2) ve Frederic Da Rochaon'un golleriyle Troyes'e 3-0 üstünlük sağladı. Nancy ise Bastia'yı 1-0 yenerek üstüste 4. galibiyetini aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!