Ve kupa sahibini buluyor

Güncelleme Tarihi:

Ve kupa sahibini buluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2002 14:03

2002 Dünya Kupası, Almanya-Brezilya final karşılaşmasıyla sona eriyor. Zorlu final karşılaşmasının ilk yarısında Brezilya'nın bir topu direkten döndü. Ronaldo, çok net bir gol fırsatını değerlendiremedi. Yokohama'daki maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Haberin Devamı

KUPA SAHİBİNİ BULUYOR

Futbolda yaklaşık 1 ay süren heyecan fırtınası,  bugün sona eriyor. İlk kez Asya'da düzenlenen ve Japonya ile G.Kore'nin evsahipliği yaptığı kupada şampiyon , Almanya-Brezilya final maçıyla belli oluyor. Japonya'daki Yokohama Uluslararası Stadı'ndaki karşılaşmayı İtalyan hakem Pierluigi Collina'nın yönetiyor. Futbolda en büyüğün belli olacağı zorlu mücadele TRT-1 ile DigiTürk naklen yayınlanıyor.

BALLACK YOK

Kupayı en çok kazanan takım olan Brezilya, şampiyonlukla bu rekorunu 5 keze çıkarmayı hedefliyor. Almanya'nın amacı ise 4. şampiyonlukla Brezilya'nın rekoruna ortak olmak. Rekortmen iki takım, kupa tarihinde ilk kez finalde karşı karşıya geliyor. Almanya'nın kilit isimlerinden Michael Ballack cezalı olduğu için takımdaki yerini alamadı. Brezilya'da ise Cafu, Dünya Kupası tarihinde 3 finalde forma giyen ilk futbolcu unvanını alacak. Eğer maç uzatmaya gider ve Altın Gol atılırsa, bu da Kupa finalinde ilk kez olacak.

ALMANYA
1-Kahn
22-Frings
2-Linke
5-Ramelow
21-Metzelder
19-Schneider
16-Jeremies
8-Hamann
17-Bode
7-Neuville
11-Klose
Teknik Direktör:
RUDİ VÖLLER
 BREZİLYA
1-Marcos
3-Lucio
5-Edmilson
4-Roque Junior
2-Cafu
8-Gilberto Silva
15-Kleberson
11-Ronaldinho
6-Roberto Carlos
9-Ronaldo
10-Rivaldo

Teknik Direktör:
L.FELİPE SCOLARİ
MAÇ SAATİ: 14.00
TV:TRT 1
Digitürk

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!