Ve kraliçe altın tacıyla veda etti

Güncelleme Tarihi:

Ve kraliçe altın tacıyla veda etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2013 00:11

31 yaşındaki Rus atlet, 4.89’luk dereceyle kariyerinin üçüncü dünya şampiyonluğuna erişti.

Haberin Devamı

Yelena, 2008 Olimpiyat Oyunları’ndan sonra ilk kez bir büyük şampiyonada altın madalyayı boynuna geçirmiş oldu.

SIRIKLA atlamada tarihin gördüğü en önemli kadın sporcu olan Yelena Isinbayeva, ‘Kariyerimin son yarışı’ dediği ve evinde düzenlenen 14. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 4.89’luk dereceyle kariyerinin üçüncü dünya şampiyonluğuna erişti. 31 yaşındaki sporcu böylece altı yıl aradan sonra bu unvana erişirken, 2008 Olimpiyat Oyunları’ndan sonra ilk kez bir büyük şampiyona altın madalyayı boynuna geçirmiş oldu. Kariyerinde zor bir dönem geçiren Isinbayeva, 2009’da kırdığı 5.06’lık rekordan sonra da ilk kez 4.8’lik yüksekliği de aştı.

REKORU DENEDİ AMA OLMADI

ALTIN madalyayı kazandığı belli olduktan sonra bu kez dünya rekoru için 5.07’lik yüksekliği aşmak için üç hak kullandı. Kariyerindeki 14. açık alan dünya rekorunu kırmak için performans gösteren Rus atlet, bu haklarında başarılı olamasa da şampiyonluğunu bütün stadı Rusya bayrağı ile turlayarak kutladı. Amerikalı Olimpiyat Şampiyonu Jenn Surh gümüş madalya kazanırken, Kubalı Yarisley Silva da bronz madalyanın sahibi oldu.

TEK HAK YETTİ

Haberin Devamı

MÜCADELEYE oldukça tutuk başlayan Isinbayeva, 4.65’lik yüksekliği ilk hakkında geçemezken, bu yüksekliği aştıktan sonra bir anda bambaşka bir yarış başladı. 4.75’te ilk hakkında başarılı olan sırıkla atlamanın kraliçesi, 4.82’lik yükseklikte ise yine ikinci hakkını kullanmak durumunda kaldı. Rakiplerinin üç haklarında da başarılı olamadığı 4.89’u da yine sadece bir hak kullanan Yelena Isinbayeva, kariyerine bir altın madalya ile nokta koydu.

ISINBEYAVA’NIN BAŞARILARI

OLİMPİYAT

2004 Olimpiyat Şampiyonluğu
2008 Olimpiyat Şampiyonluğu
2012 Olimpiyat Üçüncülüğü

DÜNYA ŞAMPİYONASI

2003 Dünya Üçüncülüğü
2005 Dünya Şampiyonluğu
2007 Dünya Şampiyonluğu
2013 Dünya Şampiyonluğu

SALON DÜNYA ŞAMPİYONASI

2003 Dünya İkinciliği
2004 Dünya Şampiyonluğu
2006 Dünya Şampiyonluğu
2008 Dünya Şampiyonluğu
2012 Dünya Şampiyonluğu

AVRUPA ŞAMPİYONASI

2002 Avrupa İkinciliği
2006 Avrupa Şampiyonluğu

SALON AVRUPA ŞAMPİYONASI

2005 Avrupa Şampiyonluğu

ŞAMPİYONLAR

Haberin Devamı

DİSK ATMA (ERKEKLER)

MOSKOVA’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nın dördüncü gününde gerçekleştirilen erkekler disk atma finalinde son olimpiyat şampiyonu Alman Robert Harting, altın madalyaya erişti. İkincilik Piotr Malachowski’ye, üçüncülük ise Gerd Kanter’in oldu.

HEPTATLON (KADINLAR)

KADINLAR heptatlonda Ukrayna ilk kez bir dünya şampiyonu çıkarmayı başardı. Ganna Melnichenko, 6586 puanla birinci olurken Kanadalı Brianne Theisen Eaton 6530 puanla ikinci, Alman Dafne Schippers ise 6477 puanla üçüncü oldu.

880 M. (ERKEKLER)

İSTANBUL’daki Salon ATletizm Şampiyonası’nda 800 metrede altın madalya kazanan 19 yaşındaki Mohammed Aman, Rusya’da da mutlu sona ulaşırken, ABD’li Nick Symmonds ikinci, Ayanleh Souleiman ise üçüncü oldu. Aman ve Symmonds sezon derecesi yaptı.

Haberin Devamı

400 METRE ERKEKLER

MOSKOVA’da devam eden 14. Dünya Atletizm Şampiyonası’nın dördüncü gününün en çok merak edilen yarışında altın madalya ABD’li LaShawn Merritt’e gitti. Erkekler 400 metre yarışında Merritt, 43.74’le bu sezonun en iyi derecesine imza atarken, yarışın favorilerinden Kirani James, sakatlandı ve yedinci sırada kaldı. Yarışta gümüş madalya Tony McQuay’a giderken, bronz ise Luguelin Santos’un oldu.

20 KM. YÜRÜYÜŞ (KADINLAR

BÜYÜK bir heyecana sahne olan günün ilk altın madalya mücadelesinde birincilik, vatandaşı Anisya Kirdyapkina’yı sadece 3 saniye ile geride bırakan Rus Elena Lashma-nova’nın oldu. Podyumu tamamlayan isim ise Çinli Hong Liu elde etmeyi başardı.

BAKMADAN GEÇME!