Varlığı bir dert yokluğu yara

Güncelleme Tarihi:

Varlığı bir dert yokluğu yara
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 01:15

Bu sezon hiçbir maçta 90 dakikayı çıkaramayan Quaresma, kanat yerine, 10 numara gibi oynatılmasından ötürü katkı sağlayamıyor. Siyah beyazlılar, onun yokluğunda ise yaratıcı oyuncu konusunda sıkıntı yaşıyor.

Haberin Devamı

ŞENOL Güneş’in kararı ne olacak, derbide Quaresma mı yoksa Olcay mı ilk 11’de sahaya çıkacak? Beşiktaş’ta gündemi en çok meşgul eden soru bu...

Quaresma adına formsuzluk, bu sezon hiçbir maçta 90 dakikayı tamamlayamamış olması ve 10 numarada neredeyse hiç katkı yapamaması eksi etkenler...

Oğuzhan’ın derbide takıma dönecek olmasının ardından, Jose Sosa’nın forvet arkasına geçmesine bağlı olarak Oğuzhan’ın ön liberoya geçmesi ile Quaresma’nın kreatif yapısı ise derbide tercih edilmesi adına artı etkenler... Ancak yine de Olcay Şahan, Ricardo Quaresma’ya oranla bir adım önde gibi gözüküyor.

90 DAKİKAYI ÇIKARAMADI

QUARESMA sezon başında Beşiktaş’a büyük umutlarla geri döndü. İlk 5 hafta ve Avrupa Ligi’ndeki Skenderbeu karşılaşmasında 90 dakikayı tamamlayamadı. Trabzonspor karşılaşmasında takımının tek golünü atan Ricardo Quaresma, iki gereksiz sarı kart görerek atıldı ve takımı 2-1’lik skorla mağlup oldu.

Haberin Devamı

ONUNLA 3, ONSUZ 6 GOL

BEŞİKTAŞ, Quaresma oyundayken (1’ini onun attığı) toplam 3 gol bulabildi. Onun olmadığı dakikalarda ise 6 gol atıldı. Trabzonspor maçında oyundan atıldığı için sonraki Gaziantepspor karşılaşmasında cezalı olan Quaresma yokken siyah beyazlılar sahadan 4-0’lık skorla galip ayrıldı.

TEK GOLÜ VAR, ASİSTİ YOK

RICARDO Quaresma, geride kalan karşılaşmalarda arkadaşlarına hiç gol attıramadı. Sadece 1 kez ağları havalandırdı. Siyah beyazlıların Portekizli yıldızı, 1’inde cezalı olduğu ligdeki 5 karşılaşmada toplamda sadece 180 dakika oynadı. Skenderbeu karşılaşmasında 84. dakikada oyundan çıkarıldı.

12 ŞUTTA, 5 İSABET BULDU

SİYAH beyazlıların yıldızı Ricardo Quaresma bu sezon şu ana kadar çıktığı karşılaşmalarda 12 kez şut girişiminde bulundu. Bunlardan 5’inde isabet sağlayabildi. Portekizli futbolcu, Beşiktaş forması altında bu sezon şu ana kadar 137 pas girişiminde bulundu ve toplamda 102 kez isabet sağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!