Van'ın gururu oldular

Güncelleme Tarihi:

Vanın gururu oldular
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2011 12:47

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bayan futbol takımı, yeni kurulmasına rağmen elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor.

Haberin Devamı

 YYÜ Bayan Futbol Takımı, aralarında İTÜ, Boğaziçi, Ankara, Osmangazi, Akdeniz, KTÜ gibi üniversitelerin yer aldığı toplam 19 takım ile mücadele edip, Üniversitelerarası 2'nci Lig Salon Futbolu Turnuvası'nda yenilgisiz birinci oldu. Hem Van'ın hem de üniversitenin grururu olan takımın hedefi Üniversitelerarası Süper Lig'e yükselmek.

YYÜ'de, geçen yıl üniversitenin çeşitli bölümlerinin öğrencilerinden oluşturduğu bayan futbol takımı kuruldu. Ekim ayında da antrenör Fatih Sarıkaya eşliğinde salon futbolu 2'nci Lig müsabakaları için hazırlıklara başladı. Yoğun ve sıkı çalışmanın ardından Antalya'da 15- 19 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenen Üniversitelerarası 2'nci Lig Salon Futbolu Turnuvası'na katıldı. YYÜ Bayan Futbol takımı, aralarında İTÜ, Boğaziçi, Ankara, Osmangazi, Akdeniz, KTÜ gibi üniversitelerin yer aldığı toplam 19 takım ile mücadele etti. Büyük başarı elde eden takım, Üniversitelerarası 1'inci Lig'e yükseldi. YYÜ'nün yüzünü güldüren bayın futbol takımının hedefi, 2011 sezonunda aynı başarıyı 1'inci Lig Salon Futbolu Turnuvası'nda gösterip, Üniversitelerarası Süper Lig'e çıkmak.

Haberin Devamı

GOL KRALİÇESİ OLDU

YYÜ Bayan Futbol Takımı'nın en çok gol atan ismi de aynı zamanda takım kaptanı olan Yağmur Söylemez oldu. YYÜ Meslek Yüksekokulu Bankacılık Bölümü birinci sınıf öğrenisi olan Söylemez, 19 takım arasında grup lideri olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Çalışmalara bir yıldır başladıklarını çok iyi bir moral ve iyi bir tempoyla devam ettiklerini belirten Söylemez, "Bu başarının disiplinli bir çalışma sonunda geldiğini düşünüyorum. Kendimizi maçlardan hiç koparmadık. Birbirimize hep güvendik. Takımlar arasındaki maçlarda ençok golü atarak da gol kraliçesi oldum. Bunun içinde çok mutluyum" dedi. Galatasaraylı olduğunu söyleyen Yağmur Söylemez, en beğendiği futbolcunun ise Arda Turan olduğunu belirtti.

Takım Antrenörü Fatih Sarıkaya ise Van'da bayan futbol takımı oluşturmanın zor gibi olduğu düşünülse de buralarda böyle yeteneklerin olduğunu göstermeye çalıştıklarını söyledi. Ekim ayından itibaren çalışmaya başladıklarını belirten Sarıkaya kısa zaman içerisinde büyük başarı elde ettiklerini anlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!