Van Denizi'nde muhteşem festival

Güncelleme Tarihi:

Van Denizinde muhteşem festival
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2012 19:05

Van Valiliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Van Denizi Su Sporları Festivali', yelken, kano, ördek yakalama ve çeşitli yarışmalarla sona erdi.

Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde dün başlayan festival, bugün çeşitli etkinlik ve yarışmalarla devam etti. Halk yarışmalarının yer aldığı yağlı direkten bayrak alma, gölde ördek yakalama, yelken, kano yarışmaları ile kurumların katıldığı kürek müsabakası gerçekleştirildi.

Festival kapsamında Gevaş'taki Akdamar İskelesi'nde, Akdamar Adası'na”Ahtamara Aşkına Yüzme Yarışması” yapıldı. 5 ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya Türkiye'nin farklı illerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) 45 sporcu katıldı. Yaklaşık 4 bin metre yüzme yarışmasını 28 sporcu tamamlayabildi.

Vali Karaloğlu, ada sahilinde yüzmeyi tamamlayan sporcuları karşıladı ve dereceye girenlere çeşitli ödüller verdi.

KKTC Yüzme Federasyonu Başkanı Sedat Kaplan ise Vali Karaloğu'na plaket verdi.

"Van Gölü'nde ulusal ve uluslararası spor yarışları yapılabilir"

Vali Münir Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'ın tarihi ve doğal güzelliklerinin, kent ile vatandaşın hayatına yansımasını istediklerini belirterek, “Bu sebeple Türkiye'nin en büyük gölü olan ve yöre halkının 'deniz' diye andığı Van Gölü'nün güzelliklerini vatandaşın hayatına yansıtmak için 3 yıl önce bu festivali başlattık. Daha önce 'Van Denizi'nin etrafında, çevresinde vatandaşlar adeta buraya sırtı dönük olarak yaşıyordu. Bu etkinlik ve yarışmalarla bunu ortadan kaldırıp, Van Gölü'nü turizme kazandırmak istiyoruz” dedi.

Festivalin her yıl biraz daha profesyonelleştiğini anlatan Karaloğlu, bu tür etkinliklerin uluslararası hale getirilmesi ve kurumsallaşması gerektiğini söyledi.
Karaloğlu, dün başlayan festivalin açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan bir isteği olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
“Van Gölü'nde Cambridge, Oxford, Boğaziçi ve Yüzüncü Yıl üniversitelerinin katılımıyla dörtlü kürek yarışmasının yapılmasını istiyoruz. Van Gölü üzerinde artık ulusal ve uluslararası spor yarışları yapılabilir. Tesislerimiz ve otellerimiz bunu kaldırabilecek kapasitedir. Bizim artık insanların kafasındaki 'Van uzaktır' algısını yıkmamız lazım. Van uzak değil. Ankara'da uçağa binen 50 dakika sonra Van'da oluyor.”

Van Gölü'nde yapılan çeşitli yarışmalarla sona eren festivale, İl Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, diğer kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!