V1 Challange'da baba-oğul kapışması

Güncelleme Tarihi:

V1 Challangeda baba-oğul kapışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2012 12:13

Türkiye’nin şehir içinde gerçekleşen tek motorsporları organizasyonu V1 CHALLENGE 2012’nin 2’inci yarışı, 23 Haziran Cumartesi günü İzmit Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Nefeslerin tutularak izlendiği her V1 CHALLENGE mücadelesi gibi yarışın 2’inci ayağı yine  sürpriz pilotlara ve sürprizlere sahne olacak. 

Üretimi Volkan Işık tarafından yapılan VOLKİCAR ile gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk özgün motorsporları şampiyonası V1 CHALLENGE’ın yeni sezonun ilk yarışı 27 Mayıs tarihinde Tarsus’ta gerçekleştirilmiş 10 bine yakın izleyici sayısına ulaşmıştı. Bu yıl 2’incisinin düzenlendiği V1 Challenge’ın 2’inci yarışı İzmit Körfez Yarış Pisti’nde koşulacak. Saat 13.00’te antreman ve sıralama turlarının birarada yapılmasıyla başlayacak mücadele arka arkaya 2 yarışın koşulmasının ardından 17.30’da ödül töreniyle sona erecek.

Baba-oğul kapışmasının yeni ismi;
Serdar ve Murat Bostancı

V1 Challenge’ın 3’ü kadın toplam 17 kişilik pilot listesinde yine sürpriz isimler yer alıyor. İlk yarışta, baba-oğul olarak aynı parkurda mücadele eden Nejat ve Yağız Avcı’nın çekişmesinin yerini bu defa, Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı ve aynı takımda yarışan oğlu Murat Bostancı alacak. İlk kez aynı yarışta pilot koltuğuna geçecek baba-oğulun mücadelesinin kazananını tahmin etmesi zor olacağa benziyor. Yarışın diğer sürpriz ismi de otomotiv camiasının tanınmış ismi Yalçın Arsan olacak.

Haberin Devamı

V1 Challenge’ın tecrübeli pilotlara taş çıkartacak performanslarıyla dikkat çeken 3 kadın pilotu ise hem genel sıralamada bir üst basamağa çıkmak için hem de V1 Challenge Kadınlar Kupası’nı kazanmak için ter dökecek.

12 Bin Lira sahibini bekliyor

V1 Challenge’ın Tarsus’ta gerçekleşen ilk ayağı sonrasıi, ilk 3 sırayı paylaşan Telia Sonera sponsorluğundaki Yağız Avcı, Doğuş Çay sponsorluğundaki Burak Çukurova ve Kaşmir Halı destekli aracıyla yarışan Murat Ekinci’yi daha çekişmeli bir yarış bekliyor. İzmit Körfez Yarış Pisti’nde V2 Challenge ile tecrübe kazanmış Göksun Erkek, Ümitcan Özdemir, Gözde Gizer, Akın Can Kiper ve Özge Yelkenci, bu pistte kazandıkları pilotaj bilgilerini kendileri için avantaja döndürmeye çalışacak. Yarış içinde geçişin de rahat yapılabildiği pistte, podyumdaki 12 Bin Lira sahibini bekliyor.

Haberin Devamı

V1 Challenge’ın bundan sonraki yarışları, sırasıyla; 12 Ağustos Samsun, 9 Eylül İstanbul, 16 Eylül Aydın, 21 Ekim ve 4 Kasım İzmir’de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Telia Sonera’nın ana sponsoru olduğu V1 Challenge’a, Lassa, Castrol, ISS Catering Services, CMS, Vakkorama ve Power FM ise co-sponsor olarak destek veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!