Uzak denizlerden gelen hüzünlü ses

Güncelleme Tarihi:

Uzak denizlerden gelen hüzünlü ses
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Atlantik Okyanusu'ndaki Yeşil Burun Takım Adaları'ndan gelen Cesaria Evora farklı müziği ile bu akşam Esma Sultan Yalısı'nda sanatseverlerle buluşuyor.

4. Uluslararası İstanbul Caz Festivali çok 'özel' bir konuğunu ağırlıyor bu akşam. Uzak denizlerin hüzünlü sesi Cesaria Evora, saat 21.30'dan itibaren Esma Sultan Yalısı'nda, müzikseverlerle buluşacak.

Cesaria Evora, Atlantik Okyanusu'nun uzak bir köşesinde, kaderine terkedilmiş Cabo Verde (Yeşil Burun) takımadalarının dünya müziğine armağan ettiği olağanüstü bir ses. Bu unutulmuş adanın simgesi. Zorlu geçen gençlik yıllarının ardından şöhreti yakalayan Evora, artık sesiyle, başta Fransa ve İtalya olmak üzere dünyanın pek çok köşesine ulaşıyor.

Böylesine eşi bulunmaz bir sesi, Esma Sultan Yalısı gibi keyifli bir mekanda dinlemek müzikseverler için unutulmaz bir deneyim olacak. Cesaria Evora'ya festivaldeki konserinde, basta Jose Manuel Paris Neves, gitarda Luis Alberto Da Conceiçao Ramos, cavaquinho adı verilen yerel bir çalgıda Jacinto Pereira, kemanda Rufino Almedia, saksofonda Domingos Fernandes ve piyanoda Fernando Jose Lopes Andrade eşlik edecek.

Roxy'de ise kalabalık ve genç bir grup, Groove Collective sahne alıyor. Soul, funk ve caz karışımı müzikleriyle dünya listelerinde üst sıralara yerleşen grubun konseri 23.30'da başlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!