Uygun: "Görevimin başındayım"

Güncelleme Tarihi:

Uygun: Görevimin başındayım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 19:58

SÜPER Lig’de pazar günü Ankaragücü ile karşılaşacak olan Sivasspor, çalışmalarına kentte devam etti. Fenerbahçe ile ilgili çıkan haberlere de değinen Teknik Direktör Bülent Uygun, “Benim gerçekleştirmek istediğim hayallerim var. Buna da çalışarak ulaşmak istiyorum. Şu an görevimin başındayım” dedi.

Milli takım maçları için veriler arada Antalya’da düzenlenen turnuvaya katılan ve 3’üncü olan Sivasspor, kente dönerek Ankaragücü maçının hazırlıklarına başladı. Kırmızı-beyazlıların bugün yaptığı çalışmaya milli takımlarda blunan Mehmet Yıldız, Petkoviç, Diallo ve Sylla ile izinli olan Akın ve Sergio, sakatlıkları nedeniyle Mohammed, Onur ve Volkan katılmadı. Serbest koşu çalışması ile başlayan antrenmanda daha sonra dar alanda çift kale maç çalışması gerçekleştirildi. Kalecilerin yokluğu nedeniyle idmanda kaleleri PAF takımından Bilge ve Murat korurken, Bülent Uygun, yardımcıları Murat Göksu ve Sefer Yılmaz da maça katıldı. Bir saat süren çalışmanın sonunda penaltı atışlarıyla çalışma sona erdi.

Antalya’dan iyi bir hazırlık geçirerek döndüklerini söyleyen Uygun, “Kamp yararlı oldu. Sakatlık dönemi uzun süren arkadaşlarımızın eksikliğini gidermek ve maç temposunu artırmak için bir turnuva düzenlenmişti. Şartlar çok güzeldi. Maçlar da çok iyi geçti. Sakatlık vermeden bitirmek sevindirici. Şimdi çok önemli bir Ankaragücü maçımız var. Çok güçlü bir rakip. Kendi seyircimiz önünde kazanmak istiyoruz. Üst sıraları hedefliyorsak bu maçı kazanmalıyız” dedi. Uygun, sakat oyuncuların durumuna da değinerek, “Mohammed Ali yarın bizimle antrenmanlara başlayacak. Onur bir hafta daha tedavi görecek. Volkan ise 2 ay aramızda olmayacak. Bunun yanı sıra Balili ve Sedat artık lige hazır halge gelmiş durumda” diye konuştu.

FENERBAHÇE DEDİKODUSU

Bülent Uygun, hakkında Fenerbahçe ile ilgili olarak çıkan haberlere de değinerek, “Ben şu an Sivasspor’un başında teknik direktör olarak görevimi yerine getriyirom. Süper ligin en genç teknik direktörü olarak önemli başarılar elde ettim. Orada yaşanan bir kaosla ilgili benim, Aykut hoca veya Rıdvan hocanın isimler geçiyor. Orada oynamış olmamız nedeni ile böyle görmek isteyenlerin yorumlarıdır bunlar. Orası da Fenerbahçe camiası, orada yaşanan sıkıntıların üstesinden gelecektir. Başlarında zaten bir hoca var. Biz de kendi görevimizin başındayız. Herhangi bir görüşme yapmadım ve transfer söz konusu değil” dedi. Böyle bir teklif gelmesi durumunda ne yapacağı sorusu üzerine Uygun, şunları söyledi:
“Böyle bir şey olduğunda Sivasspor ve Fenerbahçe’nin menfaatleri gelir. Başkanımızın vereceği karar çok önemli olur. Şu anda bu tarzda bir düşünce ve konuşma yok.
Tamamen takımımıza konsantre olmuş durumdayım. Başarıları perçinlemek nityetindeyiz. En alt sıralardan takımı alıp üst sıralara taşımış, 23 galibiyet almış bir antrenörüm ama yolun başındayım. En büyük avantajım, futbol oynarken bile teknik direktörün yerine düşünmem ve onların verdiğini uygulayan antrenör gibi olmamdı. Sonrasında kendi tecrübelerim de buna eklendi ve Bülent Uygun ekolu ortaya çıktı. Ben bunu devam ettirme, daha da geliştirme ve hayal ettiğim Anadolu’dan takım şampiyonluğu, Şampiyonlar ligi kupasını kaldırmak ve Avrupa ve Dünya şampiyonasında milli takımın başında olmak. Bunlar benim hayellerim. Bu hayallerimi gerkeçekleştirmek için bir hayalperest gibi değil, çalışarak araştırarak, içine bilimi katarak yüreğimdeki sevgiyle birlikte başarmak için vargücümle çalışorum. Bunu hayal ederken birileri gelsin beni alsın diye değil. Başardıklarım teminatım olarak oralara gitmek isterim. Zamanı geldiğinde de hayırlısıysa, başarıları gerçekleştirmem hangi takımda kısmet olacaksa, orada olmak isterim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!