Utandılar

Güncelleme Tarihi:

Utandılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Günlerdir yaygara yapan İrlanda basını yelkenleri suya indirdi

İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı'nın İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki sıcak karşılanışını manşetlerinden veren gazeteler, ‘‘İrlanda Cumhuriyeti, beklenildiği gibi düşmanca bir karşılama olmadan Türkiye'ye vardı’’ derken, bir haftadır yazdıkları yazıları adeta tekzip etmek zorunda kaldı.

Sıcak karşılama şaşırttı

Yaklaşık bir haftadır manşetlerde Türkiye ile psikolojik savaş yapan ve ‘‘Cehennem yolunda’’ başlıklarıyla Bursa'ya gidişlerindeki korkuyu dile getiren İrlanda Cumhuriyeti basını, yazdıklarından utandı ve takımlarının Türkiye'de çiçeklerle sıcak karşılanışını ‘‘Buket.. Tuğla parçası değil’’ diye vermek zorunda kaldı.

McCarthy'ye buket

İrlanda'nın en yüksek tirajlı gazetesi Irish Independent, İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı Teknik Direktörü Mick McCarthy'nin Atatürk Havalimanı'na varışında Türk Futbol Federasyonu tarafından verilen buketle resmini, ‘‘Sıcak karşılama ama TV'deki soğukluk sürüyor’’ başlığıyla birinci sayfadan kullandı.

Yayın umutları yok

‘‘İrlanda Cumhuriyeti milli takımı, beklenildiği gibi düşmanca bir karşılama olmadan Türkiye'ye vardı’’ diyen ve bir haftadır yazdıkları yazılara karşın yelkenleri suya indiren İrlanda gazetesi, İrlanda Radyo Televizyonu RTE'nin maçı naklen vermekten umuduna kaybedip radyo yayınıyla yetineceğini duyurdu.

Moraller SÜPER...

2000 Avrupa Şampiyonası vizesi almak için oynayacağı İrlanda karşılaşmasını bekleyen A Milli Takım'a, Bursa'da balık ziyafeti verildi. Bursa'da önceki gün Çelikpalas Oteli'ne yerleşen millilerin yorgun olduğu gözlenirken teknik direktör Mustafa Denizli, futbolcularına, ‘‘Hemen dinlenmeye çekilin ve sadece İrlanda'yı düşünün’’ talimatını verdi.

A Milli Takımımız, dün saat 13.30 sıralarında Mudanya yolu üzerinde Atilla Kurtçu'ya ait Ayvalık Balıkçısı'na gitti. Her çeşit balığın bulunduğu lokantada ay yıldızlıların çok neşeli oldukları dikkati çekti. Yemek sonrası futbolcular kısa bir yürüyüş yapıp yeniden otellerine dönerek dinlenmeye çekildi.

Balık ziyafeti ve yürüyüş...

Milliler dün Bursa'da balık ziyafeti çektikten sonra, toplu bir gezi yaptılar. Bir süre yürüyüş yapan ay yıldızlılar neşeli görünürken, çevredekilerin ilgi odağı oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!