Ürdünlü ikizlerin hedefi Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek

Güncelleme Tarihi:

Ürdünlü ikizlerin hedefi Guinness Rekorlar Kitabına girmek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2007 14:03

Ürdünlü ikizler Lama ve Dima Hattab, dünyanın önemli zirvelerini fetheden ilk Arap kadını olmak ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istiyor.

Haberin Devamı

Everest'e 2009'da tırmanmayı hedefleyen 26 yaşındaki ikizler, şu ana kadar birçok maraton ve 150 kilometreye varan dayanıklılık yarışına katıldıktan sonra şimdi de dağları fethetmeye karar verdi.

Yüksek dağların iklim koşullarına uyum sağlayabilmek amacıyla şubatta Alaska'da eğitim alan Ürdün Üniversitesi mezunu ikizler, bu temmuz 5 bin 895 metre yüksekliğindeki Afrika'nın Kilimanjaro zirvesine tırmanacak.

Sırasıyla Arjantin'deki Aconcagua (6 bin 962 m), Alaska'daki Denli (6 bin 195 m) ve Himalayalar'daki Cho-Oyu (8 bin 200) zirvelerini deneyecek Ürdünlü ikizler, programlarını Everest (8 bin 850 km) zirvesiyle bitirmeyi planlıyor.
Kısa saçları, mavi gözleri ve spor giyimleriyle; kadının da erkek kadar fiziksel mukavemeti olduğundan şüphe duyulan Orta Doğu'daki düşünceleri değiştirmeye kararlı olduklarını söyleyen sıra dışı Arap ikizler, "Ürdün'deki Vadi Rumm maratonuna katıldığımızda herkes bizimle dalga geçti. Bize 'Çölde ne işiniz var, ailenizin yanına dönün' dediler" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bu arada Ürdünlü ikizler, kalkıştıkları maceralarına sponsor olmaları için büyük Ürdün firmalarıyla da görüşmeleri sürdürüyor. Sadece Everest'e tırmanmanın tek bir dağcı için 500 bin dolara mal olacağı belirtiliyor. Onlara şu ana kadar sadece Ürdün Kralı Abdullah'ın Kalkınma Fonu sponsor oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!