UNIVERSIAD kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

UNIVERSIAD kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2005 01:42

Zaferin adı Tüfenk

Oyunlarda 74 kilo güreşçimiz Polonyalı Truszkowski’yi yenerek mutlu sona ulaşırken, 96 kiloda Hamdi Eraslan Kılıç ise Kazak Margulan Assembekov’a 2-1 yenildi.

DÜNYA Üniversiteler Grekoromen Güreş Şampiyonası’nın son gününde 74 kiloda Şeref Tüfenk finalde Polonyalı rakibi R.Truszkowski’yi 2-0 yenip altın madalyanın sahibi olurken, 96 kilonun finalinde Kazak A.Margulan’a yenilen Hamdi Eraslankılıç gümüş madalyada kaldı. 60 kiloda Büyamin Emik bronz maçını kaybetti. Takım sıralamasında Türkiye 56 puanla birinci olurken, Kazakistan 36 puanla ikinci, Ermenistan 34 puanla üçüncü sırayı elde etti.

Tekvandoda iki gümüş

OYUNLARDA tekvandocularımız günü iki gümüş madalya ile kapattı. Bayanlar + 72 kiloda Filiz Nur Aydın ile erkekler 72 kiloda Abdullah Sertçelik birbirinden güçlü rakiplerini devirip finale kadar çıkmalarına rağmen altın madalyanın bir adım gerisinde kaldılar. Aydın finalde Hollandalı Y.Oude Luttikhuis’e 3-2, Sertçelik de Taylandlı Patiwat Tongsalap’a 6-5 yenildi. /B>

Tecavüz söylentisi

İZMİR’
de düzenlenen 23’üncü Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’na katılan sporcular için yapılan Uzundere’deki Olimpiyat Köyü’nde 4 sporcunun, gönüllü genç kızlardan birine tecavüz ettiği söylentisi ortalığı karıştırdı. Polis ve köy yetkilileri ise söylentinin asılsız olduğunu belirtti.

Şaşkın Mısırlılar

23.
Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda masa tenisi branşı olmamasına karşın İzmir’e gelen 5 Mısırlı masa tenisçi, ülkelerine dönmek zorunda kaldı. Kendilerinin masa tenisçi olduğunu ifade eden sporcular, karşılarında bir türlü muhatap kimse bulamazlarken, ülkelerinin federasyonunun yaptığı ve tenis ile masa tenisini karıştırdığı bir yazışma hatasından dolayı mağdur ve gülünç duruma düştüklerini belirterek, ülkelerine döndüler.

Potada üzüldük

ÜNIVERSIAD
’ta Erkek Basketbol Milli Takımı, final grubundaki son maçında Sırbistan-Karadağ’a 85-79 yenilmesine karşın, grup ikincisi olarak çeyrek finale yükseldi. Milli Takım, bugün yapılacak çeyrek final mücadelesinde, Japonya, İtalya, Kanada ve Rusya’nın bulunduğu grubun birincisiyle karşılaşacak. Bu arada bayanlarımız ise 5.lik-8.lik klasman maçında Tayvan’a 73-64 yenildi. Yarın yedincilik için saat 15.00’de Almanya-Polonya maçının mağlubuyla karşılaşacak.

Sutopunda tarihi zafer

DÜNYA
Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda Sutopu Milli Takımımız, kural hatası nedeniyle son 9 saniyesi tekrarlanan maçta İtalya önünde önce 7-7’lik eşitliği yakalayarak karşılaşmayı uzatmaya taşıdı, sonra da havuzdan 9-8 galip ayrılarak yarı finale adını yazdırdı. Yüzmede son gün finale kalan Türk sporcuları dereceye giremedi.

UNIVERSIADE’da bugün

ATLETİZM
:10.00-12.30 ve 18.00-21.30 8 branşta finaller, diğer branşlarda elemeler (Atatürk Stadı)

BASKETBOL: 17.15 Türkiye-(Kanada&Rusya galibi) (erkekler çeyrek final) (Atatürk Spor Salonu)

ESKRİM: 10.00-19.00 Erkekler flöre ve bayanlar epe takım eleme ve final müsabakaları (Kültürpark 2 nolu salon)

FUTBOL: 18.00 Türkiye-İrlanda Cumhuriyeti (erkek) (Buca Kaynaklar Stadı), 18.00 Türkiye-Yeni Zelanda (bayan) (Kuşadası Özer Türk Stadı)

SUTOPU: 20.00 Türkiye-Sırbistan&Karadağ (yarı final) (Atatürk Yüzme Tesisleri)

RİTMİK CİMNASTİK: 16.00-21.00 Bireysel ve grup genel tasnif yarışması 1 (Kültürpark 3 nolu salon)

TEKVANDO: 09.00-20.00 Erkeklerde 78, bayanlarda 47 ve 51 kilolarda eleme ve final müsabakaları (Kültürpark 4 nolu salon)

VOLEYBOL: 15.00 Türkiye-Tayvan (bayanlar çeyrek final) (Karşıyaka Spor Salonu) 18.00 Türkiye-İtalya (erkekler yarı final) (Karşıyaka Spor Salonu)

YELKEN: 13.00 6 sınıfta 7. ve 8. yarışlar (Karşıyaka yelken parkuru)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!