Umutlar son maça kaldı

Güncelleme Tarihi:

Umutlar son maça kaldı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 06, 2002 16:59

Kupa'nın açılış maçında Senegal'e 1-0 yenilen Fransa, Uruguay'la 0-0 berabere kaldı.

Haberin Devamı

2002 Dünya Kupası'na sürpriz Senegal yenilgisiyle başlayan Fransa, nefesleri kesen maçta Uruguay ile 0-0 berabere kalarak 2. tur şansını son maça bıraktı.

Maça çok hızlı baçlayan son şampiyon, Uruguay kalesine atak üstüne atak geliştirdiği dakikalarda ilk oyuncu değişikliğini yapmak zorunda kaldı. Takımın tecrübeli isimlerinde Leboeuf, sakatlanarak yerini takım arkadaşı Candela'ya bıraktı.

Mutlak galibiyet hedefleyen Fransa, maçın 18. dakikasında kalesinde büyük bir tehlike atlattı. Da Silva'nın sağdan sürüklediği atakta topu Recoba'ya aktardı, bu futbolcunun sert vuruşunda defansa çarpan top kaleci Barthez'i yanıltmasına karşın, tecrübeli kaleci, kaleye giden topu son anda çıkardı.  Ani gelişen bir başka Uruguay atağında direk rakibine giren Henry, maçın 25. dakikasında Meksikalı hakemden kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Haberin Devamı

10 kişi kalan Fransa ilk yarının kalan 20 dakikasında savunma ağırlıklı bir oyun sergilerken, kontra ataklarla da Uruguay kalesinde gol aradı. Her iki takım kale önünde yakaladığı pozisyonlarda golü bulamayınca ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

RECOBA KAÇIRDI

Maçın ikinci yarısında adeta futbol şöleni vardı. Top bir Fransa bir Uruguay kalesine gidip geldi.
51. dakikada Alvaro Recoba, soldan götürdüğü topla ceza sahasına girdi; sol çaprazdan sert vurdu, kaleci Barthez önledi. Tekrar Recoba'ya gelen topa yıldız futbolcu yine sert vurdu; top Barthez'de kaldı.

Bu pozisyondan bir dakika sonra yine Recoba, yine soldan geldi defansı ve kaleciyi geçti; sol çaprazdan topu boş kale yereine yan filelere gönderdi.

Bu iki tehlikeyi atlatan Fransa, geliştirdiği bir çok atakta pozisyonu buldu ama golü bulamadı. Son 2 dakikada önce Uruguay, ardından da Fransa yakaladığı net pozisyonlarda yine golü bulamadı ve maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Uruguay, bu sonuçla  1970 yılından beri hiç bir Avrupa takımını yenememe geleneğini de sürdürmüş oldu.

A Grubu'nda 11 Haziran Salı günü oynanacak maçlarda Fransa, 4 puanlı Danimarka ile karşılaşırken, Uruguay ise  yine 4 puanlı Senegal'in karşısında 2. tur arayacak.

Stat: AsyaÂ

Haberin Devamı

Hakemler: Felipe Ramos Rizo (Meksika), Vladimir Fernandez (El Salvador), Curtis Charles (Antigua)Â

Fransa: Barthez, Lizarazu, Desailly, Thuram, Leboeuf (Dk. 15 Candela), Vieira, Petit, Wiltord (Dk. 90 Dugarry), Micoud, Henry, Trezeguet (Dk. 81 Cisse)Â

Uruguay: Carini, Lembo, Montero, Rodriguez (Dk. 72 Guigou), Sorondo, Garcia, Varela, Romero (Dk. 71 Los Santos), Silva (Dk. 60 Magallanes), Abreu, RecobaÂ

Sarı Kartlar: Dk. 45 Petit (Fransa), Dk. 11 Garcia, Dk. 45 Abreu, Dk. 45 Romero, Dk. 48 SilvaÂ

Kırmızı Kart: Dk. 25 Henry (Fransa)  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!