Umut giderse alternatifi hazır

Güncelleme Tarihi:

Umut giderse alternatifi hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2010 11:59

Trabzonspor'da Fransa'nın Toulouse takımına gitmek istediği için Teknik Direktör Şenol Güneş tarafından kadro dışı bırakılan Umut Bulut'un transferinin kesinleşmesi durumunda yönetim, Makukula ve Deniz Yılmaz'ı transfer edecek.

Spor Toto Süper Ligi'ne iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor'da her şey yolunda giderken Umut Bulut'a, Fransa'nın Toulouse takımından gelen transfer teklifi kafaları karıştırdı. Taraftarlarla yıldızı bir türlü barışmayan Umut Bulut'un da gitmek istemesiyle farklı bir boyut kazanan olayda yönetimin de futbolcuyu satmaya sıcak bakması teknik direktör Şenol Güneş'i kızdırdı. Futbolcusunun satılmasını kesinlikle istemeyen Güneş, Umut Bulut'un da gitme yönündeki tavrını görünce sürpriz bir şekilde oyuncusunu kadro dışı bıraktı.

MAKUKULA YENİDEN GÜNDEMDE

Ancak oyuncusunun takımdan ayrılmasını kesinlikle istemeyen Şenol Güneş'in, bu nedenle moralinin bozulduğu belirtildi. Yönetim ise Umut Bulut, transferinin gerçekleşmesi durumunda Portekizli futbolcu Makukula'yı kadroya katmayı planlıyor. Bu futbolcuyla daha önce yapılan görüşmelerde transferini gerçekleştirmeyi başaramayan bordo - mavililerin bu kez daha ısrarcı olacağı belirtildi. Jaja'nın transferinden önce Trabzonspor'dan Makukula için 3.5 milyon Euro talep eden Benfica kulübünün şimdi fiyatta biraz daha indirim yapması bekleniyor.

DENİZ YILMAZ'A DA TEKLİF GETİRİLECEK

Bu arada bordo - mavililer Umut'un gitmesi durumunda Bayern Münih'in, "Türk elması" lakaplı golcüsü Deniz Yılmaz'ı da kadroya katmaya çalışacak. Yardımcı antrenör Ünal Karaman'ın Ümit Milli takımdan yakından tanıdığı Deniz Yılmaz, Umut Bulut gibi mücadeleci kişiliğiyle tanınıyor. Daha önce de Trabzonspor'un transfer etmek için girişimlerde bulunduğu Deniz Yılmaz'a, İngiltere Premier Lig takımlarından da ciddi teklifler geliyor.

SAĞI UNUT GABRİC, SOLA BAK

Hırvatistan Milli takımındaki teknik direktörü Slaven Bilic'in, "Sen sağ kanatta çok daha iyisin orada oynamalısın" diyerek kafasını karıştırdığı Drago Gabric, Şenol Güneş'e de bu isteğini iletince ipler gerilmişti. Futbolcusuna, 'Senin için en iyi mevkiyi ben bilirim' diyen Güneş, bundan sonraki süreçte Gabric'e fazla forma şansı tanımamıştı. Ancak Gabric'in satışına da izin vermeyen Güneş'in, oyuncusunu kazanacağı ve ilerleyen haftalarda kullanacağı belirtildi.

MÜZE KUPALARI VE ZİYARETÇİLERİ KALDIRMIYOR

Trabzonspor'da Başkan Sadri Şener'in talimatıyla yapımına başlanan yeni müzenin, gelecek sezona yetiştirilmesi bekleniyor. Eski müzede kupaları koyacak yerin kalmaması ve zeminin fazla ağırlığa dayanamaması nedeniyle yeni yapılacak olan müzede oldukça modern ekipmanlar kullanılacağı belirtildi. Bu arada TS Clup Mağazası da yapılacak olan tadilatların ardından büyütülecek.

GÜNEŞ'TEN ALT YAPI TALİMATI

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, alt yapıdan sorumlu Sadi Tekelioğlu'na talimat verdi. En kısa sürede alt yapıdan oyuncu yetişmesi gerektiğine vurgu yapan Güneş, pilot takım olan 1461 Trabzonspor'un Teknik Direktörü Ahmet Özen'le de sürekli olarak diyalog halinde bulunuyor. Güneş'in bu futbolcuların performansını da yakından takip edeceği ve duruma göre alt yapıdan oyuncu kadroya dahil edebileceği belirtildi.

BARIŞ MEMİŞ KULÜP ARIYOR

Şenol Güneş'in kadroda düşünmediği genç futbolcu Barış Memiş kendisine kulüp arıyor. Giresunspor ve Çaykur Rizespor'un yakından ilgilendiği oyuncunun transfer sezonu içerisinde başka bir kulübe gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Güneş'in oyuncusunun kiralık olarak verilmesini istediği öğrenildi.

GLOWACKİ TOPARLANIYOR

Trabzonspor'un ligde Fenerbahçe ile oynadığı maçta sol diz iç yan bağlarında 1. derecede yırtık meydana gelen Polonyalı stoper Glowacki'nin tedavisine ara vermeden devam ediliyor. Liverpool ve Antalyaspor maçlarında oynayamayacak oyuncunun milli takım arasının ardından oynanacak olan Sivasspor maçına yetiştirilmesi için yoğun çaba harcanıyor. Bu arada Glowacki'nin apandist ameliyatı olan kızı Amelia'nın sağlık durumunun da oldukça iyi olduğu ve hızla iyileştiği vurgulandı.

LİSANSLI ÜRÜN KAMPANYASI BAŞLATILDI

Trabzonspor yönetimi, yeni sezonda taraftarların daha çok lisanslı ürün satın almaları için kampanya başlattı. Taraftarları lisanslı ürün kullanmaya teşvik eden çeşitli pankartları şehrin farklı yerlerine astıran yönetim, böylelikle kulübün gelirlerini artırmayı planlıyor.

TOLGA: "YETER Kİ ONUR VE TAKIM İYİ OLSUN"

Bordo - mavili takımın yedek kalecisi Tolga Zengin, Onur son haftalarda sergilediği başarılı performansın alkışlanması gerektiğini belirterek, "Yeter ki Onur ve takım iyi olsun. Kulübede kalmayı sorun etmiyorum. Bana fırsat geldiğinde de bunu en iyi şekilde kullanmaya çalışacağım. Onur'la aramızda çok ciddi bir rekabet var ama iyi iki arkadaşız. Sorunlarımızı hep birbirlerimizle paylaşıp ortak çözümler arıyoruz. Gerek kaleci antrenörümüz Alper Boğuşlu gerekse teknik direktörümüz Şenol Güneş'in geçmişte çok iyi iki kaleci olması bizim avantajımıza"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!