"Umarım Avrupa'dan şampiyonlarla döneceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Umarım Avrupadan şampiyonlarla döneceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2010 09:53

Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, 17–24 Ekim tarihleri arasında, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Avrupa Büyükler Şampiyonası'ndan şampiyonlarla dönmeyi umut ettiğini söyledi.

Kick Boks Milli Takımı Avrupa Büyükler Şampiyonası hazırlıklarını Elmadağ'da sürdürüyor. Elmadağ Spor Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezindeki kampta, 32 sporcu ile 5 antrenör yer alıyor.

Kampı ziyaret eden Kick Boks Federasyonu Başkanı Kayıcı, yaptığı açıklamada, milli takımın Avrupa Şampiyonası'na çok iyi bir şekilde hazırlandığını belirtti. Sporcuların performanslarının çok iyi olduğunu ifade eden Kayıcı, şunları kaydetti:
“Antrenör arkadaşlarımız sporcularımızı en iyi şekilde çalıştırıyorlar. Sporcularımızın içerisinde dünya ve Avrupa şampiyonları var. Bu şampiyonada Türk Milli Takımı olarak, genel klasmanda gelebileceğimiz en iyi yere ulaşmayı umut ediyorum. Sporcularımız gerçekten tecrübeliler ve çok iyi hazırlandılar. Bu şampiyona bir açıdan da 2012 ve 2013'te Türkiye'de yapılacak olan Avrupa ve dünya şampiyonalarına da hazırlık statüsünde olacak. Umut ediyorum ki Avrupa Şampiyonası'ndan şampiyonlarla döneceğiz ve Türk milletini sevindireceğiz.”

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün 2009 yılı istatistiklerine göre, bütün federasyonlar içerisinde lisanslı sporcu sayısı açısından ilk beş içinde olduklarını ifade eden Kayıcı, “Şu anda 70 bine yakın lisanslı sporcumuz var. Ama gayrıresmi rakamlara göre ise kick boks yapan 150 bin kişinin olduğu bilinmekte. Amacımız lisanslı sporcu sayısını 150 bine çıkarmak” diye konuştu.

Kayıcı, Kick Boksa vermiş olduğu destekten dolayı Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'e teşekkür etti.
Dünya ve Avrupa şampiyonu Milli Kick Boksçu Seda Duygu Aygün de Azerbaycan'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip, Avrupa şampiyonluklarına bir yenisini eklemek istediğini söyledi. Aygün, Avrupa Şampiyonası'nda takım olarak da şampiyon olmayı hedeflediklerini belirtti.

Dünya ve avrupa şampiyonlukları bulunan Milli Kick Boksçu Fikri Arıcan da Avrupa Şampiyonası'ndan şampiyon olarak dönmeyi hedeflediğini kaydetti.

Dünya ve Avrupa şampiyonu bir diğer Milli KickBoksçu Hamza Kendircioğlu ise takım halinde çok iyi bir hava yakaladıklarını ve takım halinde şampiyon olarak dönmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!