Ulusoy'a dava açın

Güncelleme Tarihi:

Ulusoya dava açın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2007 00:00

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu’na yazı göndererek, Haluk Ulusoy ile ilgili yolsuzluk iddialarının değerlendirilip, bir an önce dava açılmasını istedi.

SPORDAN Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu’na dün gönderdiği yazı ile Başkan Haluk Ulusoy’un mahkemeye verilmesini istedi. Bakan Şahin imzalı yazıda, Başbakanlık Teftiş Kurulu raporu doğrultusunda, "Haluk Ulusoy’a ait Kuşadası Fantasia Otel’e 2001-2004 yılları arasında gerçekleştirilen alımlar" ve federasyon görevlisi Sadettin Güler’in gerçekleştirdiği "hediyelik eşya ve deri ceket alımının" yönetmeliklere aykırı olarak yapıldığı iddiasının değerlendirilerek, Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu’nca inceleme yapılması ve ilgili kişiler hakkında, en kısa sürede, söz konusu parasal miktarların Ulusoy ve Güler’den tahsili için dava açılması istendi.

Futbol Federasyonu’na dün sabah gönderilen yazıda, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın 29 Temmuz 2005 tarih ve 37/05-231 sayılı inceleme raporunun değerlendirme ve sonuç bölümünde yer alan, tespit ve değerlendirmelerle ilgili olarak herhangi bir hukuki sürecin başlatılmadığının anlaşıldığı belirtildi.

Talimatlara aykırı

Teftiş Kurulu’nun 29.07.2005 tarih ve 37/05-231 sayılı raporunun değerlendirme ve sonuç bölümünde, "Haluk Ulusoy’a ait Kuşadası Fantasia Otel’e gerçekleştirilen alımlar nedeniyle, 2001-2004 döneminde, 1 trilyon 457 milyar 748 milyon 592 bin 947 lira ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Aynı şekilde Ulusoy Seyahat ve Nakliyat ve Ticaret A.Ş.’ne 1 Ocak 2002-31 Aralık 2003 tarihleri arasındaki alımlar nedeniyle 295 milyar 629 milyon lira ödendiği belirlenmiştir" ifadesinin yer aldığı belirtilen söz konusu yazıda, durumun Futbol Federasyonu’nun Satın Alma Talimatı’nın 31. maddesinde belirtilen "Teklif Alınamayacak veya Alım Yapılamayacak Kişi ve Kurumlar" başlığıyla yapılan düzenlemeye aykırılığı kaydedildi.

Bakan Mehmet Ali Şahin imzasıyla Futbol Federasyonu’na gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"Tarafınızdan herhangi bir dava konusu yapılmadığı anlaşılmış olan bu iş ve işlemlerle ilgili olarak da Hukuk Kurulunuzca inceleme yapılarak, en kısa sürede ilgili kişiler hakkında söz konusu parasal miktarların tahsili için dava açılmasını ve tüm bu gelişmelerle ilgili olarak, Bakanlığıma en kısa sürede bilgi verilmesini rica ederim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!