Uludağ'ı kış turizmine kazandırmak için dağa taşa yatırım yaptık

Güncelleme Tarihi:

Uludağı kış turizmine kazandırmak için dağa taşa yatırım yaptık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2007 13:00

Ağaoğlu Grubu, Uludağ’ı Avrupa’nın en büyük kayak merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefleyen ve 7 milyon Euro yatırımla gerçekleştirdiği dev telesiyej tesislerini hizmete açtı.

Ağaoğlu My Resort Otel bünyesinde açılan telesiyej tesisleri ısıtmalı gondola ve kapalı taşıma sistemleri ile Türkiye’de kış turizmine yeni bir boyut getirme iddiasını taşıyor.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Uludağ’ın yeniden kış turizminin merkezi olması ve Türkiye’de kış turizminin gelişmesi için sosyal bir sorumlulukları bulunduğunu belirterek, “7 milyon Euro’yu esas uzmanlık alanımız olan inşaat işine yatırsaydık 4-5 kat daha fazla geri dönüş alırdık. Ancak yaptığımız bu yatırımla Uludağ’ın ve Bursa’nın kış turizminde zayıflayan konumunu yeniden güçlendirmenin yanı sıra , genel olarak da turizm sektörüne yeni bir canlanma getirmeyi hedefliyoruz. Hayalim şu ki bu tip yatırımlarla Türkiye’nin turizmden yılda sağladığı gelir 50 milyar dolarlara çıkabilsin” dedi.

“DAĞA TAŞA DEĞİL ÜLKEYE YATIRIM”

Ağaoğlu, kış turizmi sayesinde Avusturya’nın GSMH büyümesine çok büyük katkı yarattığını, Türkiye’nin de kış turizminde çok büyük potansiyeli bulunduğuna dikkat çekerek, Uludağ’da bile kayak kapasitesinin ancak yüzde 20’sinin kullanılabildiğini, yapılacak yeni pist yatırımları ile bu oranın çok daha yukarılara çekilmesi gerektiğine işaret etti.

İşadamı olarak her zaman yatırımın geri dönüşünün düşünülemeyeceğini virgfulayan Ağaoğlu, “İşadamı gözüyle bakıldığında 7 milyon Euro’luk bu telesiyej yatırımı belki dağa taşa yatırılan para olarak görülebilir. Ancak biz tümüyle kendi öz kaynağımızla karşıladığımız bu yatırımı yapmak yerine paramızı bankada değerlendirebilirdik ya da arsaya yatırım yapabilir ve 2-3 senede 4-5 kat daha fazla kar sağlayabilirdik” diye konuştu.

“KAYAK EZİYET DEĞİL MUTLULUK VERECEK”

Yeni telesiyej tesislerinin yapımına 2005 yılında başladıklarını, 2.5 yıl gibi kısa bir sürede projeyi hizmete açtıklarını ve 2007 sezonuna yetiştirdiklerini belirten Ali Ağaoğlu, geçen sezon tüm Avrupa’da olduğu gibi Uludağ’a da yeterli miktarda ve kalitede kar yağmadığı için resmi açılışı şimdi yapabildiklerini söyledi.

Ağaoğlu, mevcut telesiyej tesislerinin yetersiz olması ve dar bir alana sıkışması nedeniyle kayak severlerin Uludağ’a ilgisinin azaldığını ve kayak yapmanın eziyete dönüştüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

“Uludağ kayakta ciddi bir irtifa kaybediyordu. Uludağ’ın yeniden kış turizminde güç kazanabilmesi için bu telesiyej yatırımın gerçekleştirilmesi bizim için bir sosyal sorumluluk ve misyon haline gelmişti.O yüzden 7 milyon Euro’luk bu yatırımı yaparken kar gayesini ön planda düşünmedik, Uludağ’a Bursa ekonomisine ve sonuçta Türk turizmine bir katkımız olsun diye yaptık. Artık Uludağ’da kayak yeniden mutluluk ve keyif haline geldi.”

“ALPLERE GİDEN ŞİMDİ ULUDAĞ’A GELİYOR”

Telesiyej yatırımı ile Uludağ’da mevcut bulunan 5 bin kişilik konaklama kapasitesinin tümüyle kullanabileceğini kaydeden Ağaoğlu, şu anda Uludağ’da kayak için hem nitelik hem miktar açısından uygun kar bulunduğunu, tesislerin de kayakseverler için hazır durumda olduğunu söyledi. Ağaoğlu, “Hafta içi fiyatlar da çok cazip. Kayak sezonunda İsviçre’ye, Avusturya’ya giden grupların şimdi Uludağ’ı tercih etmeye başladıklarını sevinerek görüyoruz. Ayrıca yabancı turistlerden de ve özellikle BDT ülkelerinden ciddi bir rezervasyonlar aldık. Ocak ayında doluluk oranlarımız en yüksek noktada” dedi.

“TÜRKİYE’ NİN EN UZUN PİSTİ”

Toplam uzunluğu 1.850 metreye ulaşan ve 6 kilometre kayak alanı sağlayan telesiyej tesisleri Avusturya Doppler Mayer teknojisiyle yapıldı. Toplam 4 bin kişi taşıma kapasitesine sahip yeni telesiyej tesisleri ile kayak severler üzeri kapalı olan ve dörtlü koltuklara sahip kabinlerle zirveye 4 dakikada ulaşılabilecekler.

İki aşamalı olarak gerçekleştirilen tesislerin 500 metrelik birinci aşaması 6 kişilik ısıtmalı gondola tipi taşıma sistemleri ile oteller bölgesini 1.850 metrelik Mandıra- Kuşaklıkaya telesiyej tesislerine bağlıyor.

Projenin ikinci ayağında ise toplam uzunluğu 1.850 metreye ulaşan ve Türkiye’de Uluslar arası Kayak Federasyonu tarafından onaylanmış tek kayak pisti olan Kuşaklıkaya pisti yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!